Filippo Inzaghi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Filippo Inzaghi
Filippo Inzaghi.jpg
Informasi Pribadi
Tanggal lair (1973-08-09) 9 Agustus 1973 (umur 45)
Papan lair Piacenza, Italia
Posisi Penyerang
Karier mangsa enom
Piacenza
Karier mangsa tua*
Taun Tim Tampil (Gol)
1991–1995 Piacenza 39 (15)
1992–1993Leffe (pinjaman) 21 (13)
1993–1994Verona (pinjaman) 36 (13)
1995–1996 Parma 15 (2)
1996–1997 Atalanta 33 (24)
1997–2001 Juventus 122 (58)
2001–2012 Milan 202 (73)
Tim nasional
1993–1996 U-21 Italia 14 (3)
1997–2007 Italia 57 (25[1])
Kepelatihan
2012- Milan (akademi)
  • Panampilan lan gol ing klub enom bisa dietung saka liga dhaerah dan akurat per 24 Maret 2010.

    ‡ Panampilan lan gol sak tim nasional akurat per 8 September 2007

Filippo "Pippo" Inzaghi Cavaliere Ufficiale OMRI (lair ing Piacenza, 9 Agustus 1973; umur 45 taun) ya iku pawongan juru main bal-balan Italia kang berposisi minangka penyerang. Julukané ya iku Pippo utawa Superpippo. nalika dhèwèké setatusé tanpa klub. Déwéké ya iku pancetak gol paling akèh sakdawané sajarah kompetisi Éropah (70 gol), sadurungé rékoré dipadhani déning Raúl González.[2]

Déwéké uga ya iku pencetak gol paling akèh kanggo A.C. Milan ing kompetisi internasional kanti 43 gol, lan juru main kang paling kerep gawé Hattrick ing pentas Seri A (10) lan ing Liga Champions (3 - padha karo Michael Owen)

Inzaghi uga siji-sijin penyerang kang bisa nyétak gol ing kabèh kompetisi kang dipèloni déning klub saka eropa, sawisé rong gol kang dhèwèké lebokaké marang gawang Boca Juniors nalika final Piala Dunia Antarklub taun 2007.

Adiné, Simone Inzaghi, uga pawongan juru main juru main bal-balan profésional.

Karier Klub[besut | besut sumber]

Karieré dimulai ing klub kutha kelahirané ya iku Piacenza nalika taun 1991. Nanging dhèwèké amung main ing rong tetandhingan. Nalika mangsa sebanjuré dhèwèké disilehaké marang Leffe kang main ing Seri C1, ing ngendi dhèwèké nyetak 13 gol saka 21 penampilan. Nalika taun 1993 dhèwèké disiléhaké manèh marang klub Verona, lan gawé 13 gol saka 36 penampilan. Sawisé tampil ngeyakinaké ing Verona.

Amerga dianggep berprospèk cerah, taun 1995 déweké dituku déning Parma. Anannging ing mangsa iki, dhèwèké amung nggawé 2 gol saka 15 tetandhingan ing Seri A ing ngendi salah sijinegol dhèwèké cetak marang gawang bekas klupé, Piacenza, kang gawé dhèwèké nangis. Inzagi uga nyetak 2 gol ing Piala Winners.

Mangsa sabanjuré inzagi disilihaké marang Atalanta lan ing kono inzagi karire dadi apik, Inzaghi dadi Capocannoniere (gelar top skorer ing italia) Seri A kanti 24 gol sajeroning 33 penampilan. Inzagi uga kasil nyétak gol marang kabèh gawang lawané lan ing mangsa iku uga inzagi éntok penghargaan Serie A Young Footballer of the Year. Kanti jasané, ing tetandhingan terakhir Atalanta ing mangsa mau inzagi ditunjuk minangka kapten.

Gelar[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Piacenza
Juventus
Milan

Nagara[besut | besut sumber]

Italia

Individual[besut | besut sumber]

Penghargaan[besut | besut sumber]

left|50px 5th Class / Knight: Cavaliere Ordine al Merito della Repubblica Italiana:

Statistik Karier[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Per 10 October 2010.[3][4]
Tim Mangsa Liga
Domestik
Piala
Domestik
Kompetisi
Éropah1
Kompetisi
Lainnya2
Total
Apps Goals Apps Goals Apps Goals Apps Goals Apps Goals
Piacenza 1991–92 2 0 1 0 - - - - 3 0
Leffe 1992–93 21 13 - - - - - - 21 13
Verona 1993–94 36 13 1 1 - - - - 37 14
Piacenza 1994–95 37 15 4 2 - - - - 41 17
Parma 1995–96 15 2 1 0 6 2 - - 22 4
Atalanta 1996–97 33 24 1 1 - - - - 34 25
Juventus 1997–98 31 18 4 1 10 6 1 2 46 27
1998–99 303 143 1 0 10 6 1 0 42 20
1999–00 33 15 2 1 8 10 - - 43 27
2000–01 28 11 - - 6 5 - - 34 16
Juve total 122 58 7 2 34 27 2 2 165 89
Milan 2001–02 20 10 1 2 7 4 - - 28 16
2002–03 30 17 3 1 16 12 - - 49 30
2003–04 14 3 3 2 9 2 2 0 28 7
2004–05 11 0 2 0 2 1 - - 15 1
2005–06 23 12 2 1 6 4 - - 31 17
2006–07 20 2 5 3 12 6 - - 37 11
2007–08 21 11 - - 6 5 2 2 29 18
2008–09 26 13 - - 6 3 - - 32 16
2009–10 24 2 2 1 7 2 - - 33 5
2010–11 5 2 0 0 3 2 - - 8 4
Milan total 194 72 18 10 74 41 4 2 290 125
Total Karier 457 197 33 16 112 70 6 4 608 288

1Kompetisi Éropah kalebu Piala Winners, Liga Champions, Liga UEFA / Piala UEFA, lan Piala Super Éropah
2Turnamen liyané kalebu uga Piala Super Italia, Piala Interkontinental and Piala Dunia Antarklub
3Jumlah kalebu 2 penampilan dan 1 gol sajeroning tetandhingan playoff kanggo kualifikasi Piala UEFA[5]

Tim Nasional[besut | besut sumber]

[6]

Italy national team
TaunAppsGol
1997 3 0
1998 6 3
1999 8 3
2000 11 5
2001 8 4
2002 8 0
2003 4 6
2004 0 0
2005 0 0
2006 5 2
2007 4 2
Total 57 25

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Penulisan skor Italia di depan.[7]
# Tanggal Tempat Lawan Skor Hasil Kompetisi
1, 2 18 Oktober 1998 Salerno, Italia Flag of Sepanyol Sepanyol 2 – 2 Seri Tetandhingan Persahabatan
3 16 Dhésèmber 1998 Roma, Italia PBB Bintang Dunia 6 – 2 Menang Tetandhingan Persahabatan[8]
4 27 Maret 1999 Kopenhagen, Denmark Flag of Dhènemarken Dhènemarken 2 – 1 Menang Kualifikasi EURO 2000
5 31 Maret 1999 Ancona, Italia Flag of Bélarus Bélarus 1 – 1 Seri Kualifikasi EURO 2000
6 5 Juni 1999 Bologna, Italia Flag of Wales Wales 4 – 0 Menang Kualifikasi EURO 2000
7 11 Juni 2000 Arnhem, Walanda Flag of Turki Turki 2 – 1 Menang EURO 2000
8 24 Juni 2000 Brussels, Bèlgi Flag of Rumeni Rumeni 2 – 0 Menang EURO 2000
9, 10 3 September 2000 Budapest, Hungaria Flag of Honggari Honggari 2 – 2 Seri Kualifikasi Piala Dunia 2002
11 7 Oktober 2000 Milan, Italia Flag of Rumeni Rumeni 3 – 0 Menang Kualifikasi Piala Dunia 2002
12, 13 24 Maret 2001 Bukares, Rumania Flag of Rumeni Rumeni 2 – 0 Menang Kualifikasi Piala Dunia 2002
14, 15 28 Maret 2001 Trieste, Italia Flag of Litowen Litowen 4 – 0 Menang Kualifikasi Piala Dunia 2002
16, 17, 18 6 September 2003 Milan, Italia Flag of Wales Wales 4 – 0 Menang Kualifikasi EURO 2004
19 10 September 2003 Belgrade, Serbia Cithakan:Country data SCG 1 – 1 Seri Kualifikasi EURO 2004
20, 21 11 Oktober 2003 Reggio Calabria, Italia Flag of Azerbaijan Azerbaijan 4 – 0 Menang Kualifikasi EURO 2004
22 22 Juni 2006 Hamburg, Jerman Flag of Républik Céko Républik Céko 2 – 0 Menang Piala Dunia 2006
23 2 September 2006 Naples, Italia Flag of Litowen Litowen 1 – 1 Seri Kualifikasi EURO 2008
24, 25 2 Juni 2007 Tórshavn, Kep. Faroe Flag of Kapuloan Faroe Kapuloan Faroe 2 – 1 Menang Kualifikasi EURO 2008

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. FIFA International 'A' match only
  2. "Raul Joins Pippo", Goal.com, 15 Fèbruari 2010
  3. "A.C. Milan - Filippo Inzaghi". [pranala mati]
  4. "Filippo Inzaghi". EuroSport - Yahoo!. (Kaunduh 23/11/12)
  5. Davide Rota, Sorin Arotaritei and Misha Miladinovich (9 July 2001). "Italy 1998/99". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Kaunduh 23/11/12
  6. "Filippo Inzaghi - Goals in International Matches". RSSSF. Dijupuk 30 August 2010. 
  7. Di Maggio, Roberto (21 September 2007). "Filippo Inzaghi - Goals in International Matches". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Dijupuk 11 March 2009. 
  8. Bukan tetandhingan Internasional resmi FIFA