Trieste

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Trieste
Komune
Comune di Trieste
A collage of Trieste showing the Piazza Unità d'Italia (formerly known as Piazza Grande; top left), the Castello Miramare, the Teatro Giuseppe Verdi and the Trieste Stock Exchange
A collage of Trieste showing the Piazza Unità d'Italia (formerly known as Piazza Grande; top left), the Castello Miramare, the Teatro Giuseppe Verdi and the Trieste Stock Exchange
Coat of arms of Trieste
Coat of arms
Trieste is located in Italy
Trieste
Trieste
Lokasi Trieste di Italia
Koordhinat: 45°38′N 13°48′E / 45.633°N 13.800°E / 45.633; 13.800Koordhinat: 45°38′N 13°48′E / 45.633°N 13.800°E / 45.633; 13.800
Negara  Italia
Wilayah Friuli-Venezia Giulia
Provinsi Trieste (TS)
Frazioni Banne (Bani), Barcola (Barkovlje), Basovizza (Bazovica), Borgo San Nazario, Cattinara (Katinara), Conconello (Ferlugi), Contovello (Kontovel), Grignano (Grljan), Gropada (Gropada), Longera (Lonjer), Miramare (Miramar), Opicina (Opčine), Padriciano (Padriče), Prosecco (Prosek), Santa Croce (Križ), Servola (Škedenj), Trebiciano (Trebče), Trieste (Trst)
Pamaréntahan
 • Mayor Roberto Dipiazza (Forza Italia)
Tlatah
 • Gunggung 84 km2 (32 sq mi)
Èlevasi 2 m (7 ft)
Cacah jiwa (30 April 2009)
 • Gunggung 205.374
 • Kapadhetan 2,400/km2 (6,300/sq mi)
Dhémonim Triestini
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 34100
Kode telepon 040
Santo Pelindung San Giusto
-Hari 3 November
Sana jaringan Situs jaringan resmi

Trieste iku sawijining kutha kanthi sing ndunungi 210.000 jiwa ing Italia, minangka kutha krajan laladan (utawa disebut uga regione sajeroning basa Italia) Friuli-Venezia Giulia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing jaman kuna (abad kaping 2 SM), Trieste minangka koloni Romawi kanthi jeneng Tergeste (sajeroning basa Latin). Laladan iki dadi sugih nalika ana ing angisoré bangsa Romawi lan sawisé ambruké Kakaisaran Romawi Kulon lan Bizantium nganti taun 788 Masèhi. Ing abad kaping 12 dadi sawijining kutha mardika lan sawetara abad pertempuran nglawan pergolakan Venezia, Trieste diprotèksi déning Austria nganti abad kaping 17.

Bora[besut | besut sumber]

Bora ikunjenengangin khas Trieste. Angin iki milir rikat banget. Kacepetan angin iki bisa ngancik 50 mèter per dhetik.

Bal-balan[besut | besut sumber]

Triestina ikuklub bal-balansing markasé dumunung ing kutha Trieste. SaikiTriestina main ing Seri B Liga Italia.

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]