Trieste

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Trieste
Komune
Comune di Trieste
A collage of Trieste showing the Piazza Unità d'Italia (formerly known as Piazza Grande; top left), the Castello Miramare, the Teatro Giuseppe Verdi and the Trieste Stock Exchange
A collage of Trieste showing the Piazza Unità d'Italia (formerly known as Piazza Grande; top left), the Castello Miramare, the Teatro Giuseppe Verdi and the Trieste Stock Exchange
Coat of arms of Trieste
Coat of arms
Trieste is located in Italy
Trieste
Lokasi Trieste di Italia
Coordinates: 45°38′N 13°48′E / 45.633°L 13.800°W / 45.633; 13.800Koordinat: 45°38′N 13°48′E / 45.633°L 13.800°W / 45.633; 13.800
Negara Flag of Italia Italia
Wilayah Friuli-Venezia Giulia
Provinsi Trieste (TS)
Frazioni Cithakan:Comma separated entries
Government
 • Mayor Roberto Dipiazza (Forza Italia)
Area
 • Total 84 km2 (32 sq mi)
Elevation 2 m (7 ft)
Population (30 April 2009)
 • Total 205.374
 • Density Cithakan:Hid2,400/km2 (Cithakan:Hid6,300/sq mi)
Demonym(s) Triestini
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 34100
Kode telepon 040
Santo Pelindung San Giusto
-Hari 3 November
Website Sana jaringan resmi Trieste

Trieste iku sawijining kutha kanthi padunung 210.000 jiwa ing Italia, minangka kutha krajan laladan (utawa disebut uga regione jroning basa Italia) Friuli-Venezia Giulia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing jaman kuna (abad kaping-2 SM), Trieste minangka koloni Romawi kanthi jeneng Tergeste (jroning basa Latin). Laladan iki dadi sugih nalika ana ing angisoré bangsa Romawi lan sawisé ambruké Kakaisaran Romawi Kulon lan Bizantium nganti taun 788 Masèhi. Ing abad kaping-12 dadi sawijining kutha mardika lan sawetara abad pertempuran nglawan pergolakan Venezia, Trieste diprotèksi déning Austria nganti abad kaping-17.

Bora[besut | besut sumber]

Bora ikunjenengangin khas Trieste. Angin iki milir cepet banget. Kacepetan angin iki bisa ngancik 50 mèter per dhetik.

Bal-balan[besut | besut sumber]

Triestina ikuklub bal-balansing markasé dumunung ing kutha Trieste. SaikiTriestina main ing Seri B Liga Italia.

Galeri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Trieste&oldid=1062819"