Trieste

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Trieste
Komune
Comune di Trieste
A collage of Trieste showing the Piazza Unità d'Italia (formerly known as Piazza Grande; top left), the Castello Miramare, the Teatro Giuseppe Verdi and the Trieste Stock Exchange
A collage of Trieste showing the Piazza Unità d'Italia (formerly known as Piazza Grande; top left), the Castello Miramare, the Teatro Giuseppe Verdi and the Trieste Stock Exchange
Coat of arms of Trieste
Coat of arms
Nagara Italia
Wewengkon administratifFriuli-Venezia Giulia
ProvinsiTrieste (TS)
FrazioniBanne (Bani), Barcola (Barkovlje), Basovizza (Bazovica), Borgo San Nazario, Cattinara (Katinara), Conconello (Ferlugi), Contovello (Kontovel), Grignano (Grljan), Gropada (Gropada), Longera (Lonjer), Miramare (Miramar), Opicina (Opčine), Padriciano (Padriče), Prosecco (Prosek), Santa Croce (Križ), Servola (Škedenj), Trebiciano (Trebče), Trieste (Trst)
Pamaréntahan
 • MayorRoberto Dipiazza (Forza Italia)
Laladan
 • Gunggung84 km2 (32 sq mi)
Élepasi2 m (7 ft)
Cacah warga (30 April 2009)
 • Gunggung205.374
 • Pepadhet2,400/km2 (6,300/sq mi)
Demonym(s)Triestini
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kodhe pos34100
Kodhe tilpun040
Santo PelindungSan Giusto
-Dina3 November
Situs wèbSitus jaringan resmi

Trieste iku siji kutha kanthi kang ndunungi 210.000 jiwa ing Italia, minangka kutha krajan laladan (utawa karan uga regione sajeroning basa Italia) Friuli-Venezia Giulia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing jaman kuna (abad kaping 2 SM), Trieste minangka koloni Romawi kanthi jeneng Tergeste (sajeroning basa Latin). Laladan iki dadi sugih nalika ana ing angisoré bangsa Romawi lan sawisé ambruké Kakaisaran Romawi Kulon lan Bizantium nganti taun 788 Masèhi. Ing abad kaping 12 dadi siji kutha mardika lan sawatara abad pertempuran nglawan pergolakan Venezia, Trieste diprotèksi déning Austria nganti abad kaping 17.

Bora[besut | besut sumber]

Bora ikunjenengangin khas Trieste. Angin iki milir rikat banget. Kacepetan angin iki bisa ngancik 50 mèter per dhetik.

Bal-balan[besut | besut sumber]

Triestina ikuklub bal-balansing markasé dumunung ing kutha Trieste. SaikiTriestina main ing Seri B Liga Italia.

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]