Alphonse Areola

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alphonse Areola
Alphonse Areola 20110724.jpg
Areola with Paris Saint-Germain in 2011
Katerangan priangga
Tanggal lair (1993-02-27) 27 Fèbruari 1993 (umur 26)
Papan lair Paris, Prancis
Dhuwur 1.95 m (6 ft 5 in)[1]
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 16
Karir nom
1999–2006 Petits Anges
2006–2012 Paris Saint-Germain
2008–2009INF Clairefontaine (silihan)
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012– Paris Saint-Germain 36 (0)
2013–2014Lens (silihan) 35 (0)
2014–2015Bastia (silihan) 35 (0)
2015–2016Villarreal (silihan) 32 (0)
Tim nasional
2008–2009 Prancis U16 14 (0)
2009–2010 Prancis U17 10 (0)
2010–2011 Prancis U18 4 (0)
2011–2012 Prancis U19 8 (0)
2012–2013 Prancis U20 16 (0)
2013–2014 Prancis U21 9 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 17 November 2014

Alphonse Areola (Prancis: [alfɔ̃s aʁeɔla];[2] lair 27 Fèbruari 1993) ya iku juru main bal-balan profèsional Prancis sing main minangka kiper kanggo klub Ligue 1 Paris Saint-Germain FC. Lulusan akademi PSG, dhèwèké miwiti bagian awal kariré kanthi dadi juru main silihan, main ing klub Lens, Bastia lan La Liga, Villarreal. Ing mangsa kasebut, Areola mecah rékor klub kanggo périodhe paling dawa tanpa kegolan, ora kalah ing wektu 620 menit.

Dhèwèké uga makili Prancis ing saben tingkat nom-noman lan minangka bageyan saka tim U20 Prancis sing menangaké Piala Donya FIFA U-20 ing taun 2013.

Karir klub[besut | besut sumber]

Paris Saint-Germain[besut | besut sumber]

Karir wiwitan[besut | besut sumber]

Areola wiwit main ing bal-balan nalika umur enem taun kanggo Entente Sportive des Petits Anges lan nggabung pitung taun ing klub lokal sadurungé mlebu ing Liga 1, Paris Saint-Germain. Nalika Areola umur 15 taun, amarga saran saka pelatih ing Paris, dhèwèké pindhah menyang pusat bal-balan Clairefontaine kanggo ngembangaké bakaté. Dhèwèké mulih menyang PSG taun sabanjuré lan mlebu kontrak profésional pisanan karo klub Paris iki ng Juli 2009, kanthi tandha tangan kontrak telung taun.[3][4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Alphonse Areola Player Profile". Paris Saint-Germain. Dijupuk 18 August 2017. 
  2. "ALPHONSE AREOLA - Gauche / Droite". YouTube. 10 December 2016. Dijupuk 20 January 2018. 
  3. "Alphonse Areola: La Biographie". Africa Top Sports. 11 July 2013. Dijupuk 20 January 2018. (ing basa Prancis)
  4. "Premier Contrat Pro Pour Areola". Paris Saint-Germain Football Club. 3 July 2016. Dijupuk 20 January 2018. (ing basa Prancis)