Olivier Giroud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Olivier Giroud
Olivier Giroud vs Liverpool - 2 November 2013 (cropped).jpg
Giroud ing klub Arsenal taun 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa Olivier Giroud[1]
Tanggal lair (1986-09-30) 30 Sèptèmber 1986 (umur 32)
Papan lair Chambéry, France
Dhuwur 1.92 m (6 ft 4 in)[2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 12
Karir nom
1992–1999 Froges
1999–2005 Grenoble
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2008 Grenoble 23 (2)
2007–2008Istres (dipunampil) 33 (14)
2008–2010 Tours 44 (24)
2010–2012 Montpellier 73 (33)
2010Tours (dipunampil) 17 (6)
2012– Arsenal 177 (73)
Tim nasional
2011– Perancis 69 (29)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 10 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 November 2017

Olivier Giroud (lair ing Chambéry, 30 Maret 1986; umur 31 taun) inggih punika satunggaling juru main bal-balan negara prancis ingkang main kanggé klub Arsenal ing posisi penyerang.[1]

Piyambakipun miwiti karièr ing klub Grenoble ing Ligue 2 sadèrèngipun gabung kaliyan klub Tours ing taun 2008. Ing mangsa kaping kalih in Klub Tours, piyambakipun dados topskorer kanthi 21 gol, lajeng piyambakipun pindhah dhateng klub Montpellier. Giroud dados topskorer malih kanthi 21 gol ing mangsa 2011-2012, mbekta klub pikantuk jawara Ligue 1 sadèrèngipun pindhah dhateng Arsenal. Giroud menang ing Piala FA kaliyan Arsenal ing Final Piala FA taun 2014, Final Piala FA taun 2015, lan Piala FA taun 2017, lan dados salah satunggaling juru main ing Liga Primèr Inggris ingkang nyithak 50 gol.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b title=Olivier Giroud(dipunundhuh tanggal 11 Januari 2018)
  2. title=Player Profile:Olivier Giroud(dipunundhuh tanggal 11 Januari 2018)
  3. title=Olivier Giroud(dipunundhuh tanggal 11 Januari 2018)