Olivier Giroud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Olivier Giroud
Chelsea vs. Arsenal, 29 May 2019 22.jpg
Giroud juwarani Liga Europa 2019 bareng Chelsea F.C.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Olivier Giroud[1]
Tanggal lair (1986-09-30) 30 Sèptèmber 1986 (umur 34)
Papan lair Chambéry, France
Dhuwur 1.92 m (6 ft 4 in)[2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 12
Karir nom
1992–1999 Froges
1999–2005 Grenoble
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2008 Grenoble 23 (2)
2007–2008Istres (dipunampil) 33 (14)
2008–2010 Tours 44 (24)
2010–2012 Montpellier 73 (33)
2010Tours (dipunampil) 17 (6)
2012–2017 Arsenal 177 (73)
2017–saiki Chelsea
Tim nasional
2011– Perancis 69 (29)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 10 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 November 2017

Olivier Giroud (lair ing Chambéry, 30 Maret 1986; umur 31 taun) inggih punika satunggaling juru main bal-balan negara prancis ingkang main kanggé klub Arsenal ing posisi penyerang.[1]

Piyambakipun miwiti karièr ing klub Grenoble ing Ligue 2 sadèrèngipun gabung kaliyan klub Tours ing taun 2008. Ing mangsa kaping kalih in Klub Tours, piyambakipun dados topskorer kanthi 21 gol, lajeng piyambakipun pindhah dhateng klub Montpellier. Giroud dados topskorer malih kanthi 21 gol ing mangsa 2011-2012, mbekta klub pikantuk jawara Ligue 1 sadèrèngipun pindhah dhateng Arsenal. Giroud menang ing Piala FA kaliyan Arsenal ing Final Piala FA taun 2014, Final Piala FA taun 2015, lan Piala FA taun 2017, lan dados salah satunggaling juru main ing Liga Primèr Inggris ingkang nyithak 50 gol.[3]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala Nasional Piyala Liga Eropa Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Grenoble 2005–06 Ligue 2 6 0 0 0 0 0 6 0
2006–07 Ligue 2 17 2 1 0 1 0 19 2
Gunggung 23 2 1 0 1 0 25 2
Istres (silih) 2007–08 Championnat National 33 14 0 0 1 0 34 14
Tours 2008–09 Ligue 2 23 9 2 4 1 0 26 13
2009–10 Ligue 2 38 21 1 0 2 2 41 23
Gunggung 61 30 3 4 3 2 67 36
Montpellier 2010–11 Ligue 1 37 12 1 0 3 1 2 1 43 14
2011–12 Ligue 1 36 21 4 2 2 2 42 25
Gunggung 73 33 5 2 5 3 2 1 85 39
Arsenal 2012–13 Liga Primèr Inggris 34 11 4 2 2 2 7 2 47 17
2013–14 Liga Primèr Inggris 36 16 5 3 1 0 9 3 51 22
2014–15 Liga Primèr Inggris 27 14 5 3 0 0 3 1 1 1 36 19
2015–16 Liga Primèr Inggris 38 16 5 3 2 0 7 5 1 0 53 24
2016–17 Liga Primèr Inggris 29 12 4 2 1 0 6 2 40 16
2017–18 Liga Primèr Inggris 16 4 0 0 3 0 6 3 1 0 26 7
Gunggung 180 73 23 13 9 2 38 16 3 1 253 105
Chelsea 2017–18 Liga Primèr Inggris 13 3 4 2 1 0 18 5
2018–19 Liga Primèr Inggris 27 2 1 0 3 0 14 11 0 0 45 13
2019–20 Liga Primèr Inggris 18 8 3 1 0 0 3 0 1 1 25 10
2020–21 Liga Primèr Inggris 1 0 0 0 2 1 0 0 3 1
Gunggung 59 13 8 3 5 1 18 11 1 1 91 29
Gunggung karir 429 165 40 22 24 8 58 28 4 2 555 225

Nagara[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar tim nasional lan taun
Tim Nasional Taun Panampilan Gol
Prancis 2011 2 0
2012 12 2
2013 12 3
2014 9 4
2015 10 4
2016 14 8
2017 10 8
2018 18 4
2019 10 6
2020 5 3
Gunggung 102 42

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Gol internasional adhedhasar tanggal, papan, panampilan, mungsuh, sekor, asil lan kompetisi
Nomer Tanggal Papan Panampilan Mungsuh Sekor Asil Kompetisi
1 29 Februari 2012 Weserstadion, Bremen, Jerman 3 Flag of Jerman Jerman 1–0 2–1 Kekancan
2 16 Oktober 2012 Vicente Calderón Stadium, Madrid, Spanyol 13 Flag of Sepanyol Sepanyol 1–1 1–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
3 22 Maret 2013 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 16 Flag of Georgia Georgia 1–0 3–1
4 11 Oktober 2013 Parc des Princes, Paris, Prancis 23 Flag of Ostrali Ostrali 2–0
6–0
Kekancan
5 3–0
6 27 Mèi 2014 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 28 Flag of Nurwègen Nurwègen 2–0
4–0
7 4–0
8 8 Juni 2014 Stade Pierre-Mauroy, Villeneuve-d'Ascq, Prancis 30 Flag of Jamaika Jamaika 4–0 8–0
9 20 Juni 2014 Itaipava Arena Fonte Nova, Salvador, Brasil 32 Flag of Switserlan Switserlan 1–0 5–2 2014 FIFA World Cup
10 29 Maret 2015 Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne, Prancis 37 Flag of Dhènemarken Dhènemarken 2–0 2–0 Kekancan
11 11 Oktober 2015 Parken Stadion, Copenhagen, Denmark 43 Flag of Dhènemarken Dhènemarken 1–0
2–1
12 2–0
13 13 Novèmber 2015 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 44 Flag of Jerman Jerman 1–0 2–0
14 25 Maret 2016 Amsterdam ArenA, Amsterdam, Walanda 46 Flag of Nèderlan Nèderlan 2–0 3–2
15 30 Mèi 2016 Stade de la Beaujoire, Nantes, Prancis 48 Flag of Cameroon Cameroon 2–1 3–2
16 4 Juni 2016 Stade Saint-Symphorien, Metz, Prancis 49 Sekotlen 1–0
3–0
17 2–0
18 10 Juni 2016 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 50 Flag of Rumeni Rumeni 1–0 2–1 UEFA Euro 2016
19 3 Juli 2016 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 53 Flag of Èslan Èslan 1–0
5–2
20 5–1
21 1 Sèptèmber 2016 Stadio San Nicola, Bari, Itali 56 Flag of Itali Itali 2–1 3–1 Kekancan
22 25 Maret 2017 Stade Josy Barthel, Luxembourg City, Luxemburg 60 Flag of Luxembourg Luxembourg 1–0
3–1
Kuwalifikasi Piyala Donya 2018
23 3–1
24 2 Juni 2017 Roazhon Park, Rennes, Prancis 62 Flag of Paraguay Paraguay 1–0
5–0
Kekancan
25 2–0
26 3–0
27 9 Juni 2017 Friends Arena, Solna, Sweden 63 Flag of Swèdhen Swèdhen 1–0 1–2 Kuwalifikasi Piyala Donya 2018
28 10 Oktober 2017 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 68 Flag of Bélarus Bélarus 2–0 2–1
29 10 Novèmber 2017 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 69 Flag of Wales Wales 2–0 2–0 Kekancan
30 23 Maret 2018 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 70 Flag of Kolombia Kolombia 1–0 2–3
31 28 Mèi 2018 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 72 Républik Irlan 1–0 2–0
32 9 Sèptèmber 2018 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 83 Flag of Nèderlan Nèderlan 2–1 2–1 2018–19 UEFA Nations League A
33 20 Novèmber 2018 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 87 Flag of Uruguay Uruguay 1–0 1–0 Kekancan
34 22 Maret 2019 Zimbru Stadium, Chișinău, Moldova 88 Flag of Moldova Moldova 3–0 4–1 Kuwalifikasi UEFA Euro 2020
35 25 Maret 2019 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 89 Flag of Èslan Èslan 2–0 4–0
36 7 Sèptèmber 2019 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 92 Flag of Albania Albania 2–0 4–1
37 11 Oktober 2019 Laugardalsvöllur, Reykjavík, Eslandia 94 Flag of Èslan Èslan 1–0 1–0
38 14 Oktober 2019 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 95 Flag of Turki Turki 1–0 1–1
39 14 Novèmber 2019 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 96 Flag of Moldova Moldova 2–1 2–1
40 8 Sèptèmber 2020 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 99 Flag of Kroasia Kroasia 4–2 4–2 2020–21 UEFA Nations League A
41 7 Oktober 2020 Stade de France, Saint-Denis, Prancis 100 Flag of Ukraina Ukraina 2–0 7–1 Kekancan
42 3–0

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b title=Olivier Giroud(dipunundhuh tanggal 11 Januari 2018)
  2. title=Player Profile:Olivier Giroud(dipunundhuh tanggal 11 Januari 2018)
  3. title=Olivier Giroud(dipunundhuh tanggal 11 Januari 2018)