Kylian Mbappé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kylian Mbappé
Kylian Mbappe 2017.jpg
Mbappé main kanggé Timnas Perancis taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Kylian Mbappé Lottin
Tanggal lair (1998-12-20) 20 Dhésèmber 1998 (umur 19)[1]
Papan lair Paris 19e, Perancis[2] · [1]
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)
Posisi main Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
(on loan from Monaco)
Angka 29
Karir nom
2010–2013 AS Bondy
2011–2013 INF Clairefontaine
2013–2015 Monaco
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2015–2016 Monaco II 12 (5)
2015– Monaco 41 (16)
2017–Paris Saint-Germain (loan) 16 (9)
Tim nasional
2014–2015 Perancis U17 2 (0)
2016 Perancis U19 11 (7)
2017– Perancis 10 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Kylian Mbappé Lottin (pocaping cara Prancis: [kiljan (ə)mbape]; lair 20 Dhésèmber 1998) inggih punika salah satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Perancis ingkang main minangka panyerang ing klub Paris Saint-Germain, kanthi status ampilan saking Monaco, lan Tim Nasional Bal-balan Perancis.

Mbappé sampun misuwur wiwit taksih alit, dipunwiwiti ndhèrèk Akadhemi Bal ing AS Bondy, INF Clairefontaine, lan Monaco, damel dhebut profèsionalipun minangka juru main cadhangan ing klub Monaco. Mbappé mlebet ing tim inti lan dados panyithak gol kanggé tim ing Ligue 1 mangsa 2016-17, lan mbiyantu tim dados jawara Ligue 1 kapisanan ing sadanguning pitulas taun. Piyambakipun lajeng dipuntransfer dhateng Paris Saint-Germain kanthi status dipunampil, kanthi pilihan kontrak permanèn kanthi regi 180 yuta Éuro.[3] Lajeng piyambakipun dados trio panyerang kaliyan Neymar lan Edinson Cavani.

Mbappé miwiti karir sènior internasional nalika dhebut kanggé Timnas Perancis ing wulan Maret 2017, ingkang sadèrèngipun sampun main kanthi saé ing lèvel Timnas Perancis U-17 lan U-19.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Mbappe Lottin Kylian". Dijupuk 18 January 2018. 
  2. ^ Birth certificate by Mairie de Paris 19e
  3. ^ "Kylian Mbappe: Paris St-Germain sign Monaco forward on loan". BBC. 18 January 2018.