Presnel Kimpembe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Presnel Kimpembe
Presnel Kimpembe.jpg
Katerangan priangga
Tanggal lair (1995-08-13) 13 Agustus 1995 (umur 24)
Papan lair Beaumont-sur-Oise, Perancis
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 12 in)
Posisi main Bèg tengah - kiwa
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 3
Karir nom
2002–2005 AS Eragny
2005–2014 Paris Saint-Germain
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013–2016 Paris Saint-Germain B 41 (1)
2014– Paris Saint-Germain 38 (0)
Tim nasional
2014 DR Congo U20 1 (0)
2015 Perancis U20 7 (0)
2015–2016 Perancis U21 11 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 9 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 18 November 2016

Presnel Kimpembe (lair 13 Agustus 1995) ya iku juru main bal-balan profèsional Perancis sing saiki main minangka bèg kanggo klub Ligue 1 klub Paris Saint-Germain FC.[1] Kimpembe lair ing Kutha Beaumont-sur-Oise, Perancis saka bapak kembar lan ibu katurunan Haiti.[2][3] Kimpembe debut profèsional ing tanggal 17 Oktober 2014 ing Liga 1 nglawan klub RC Lens, ngganti Thiago Motta sakwisé 76 menit nalika menang 1-3.[4] Dhèwèké miwiti debut Liga Champions ing tanggal 14 Fèbruari 2017, kanthi tetep menang kanthi skor 4-0 nglawan Barcelona.[5]

Kimpembe lolos menyang tim senior Perancis sawisé Eliaquim Mangala mundur amarga cidra kanggo kualifikasi Piala Dunia FIFA 2018 nglawan Bulgaria lan Walanda ing Oktober 2016.[6]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "France - P. Kimpembe - Profile with news, career statistics and history - Soccerway". soccerway.com. Dijupuk 20 January 2018. 
  2. Mabondo, Aimergyl (L’Observateur), ed. (19 March 2015). "Les Transferts : Le Congolais Presnel Kimpembe Jouera Pour 3 Saisons à Paris Saint-Germain". ACTU. Dijupuk 20 January 2018.  (ing basa Prancis)
  3. ACP Admin, ed. (19 March 2015). "Trois ans de contrat du footballeur congolais Presnel Kimpembe avec Paris Saint-Germain". Agence Congolaise de Presse (ACP) - République Démocratique du Congo. Dijupuk 20 January 2018.  (ing basa Prancis)
  4. "Lens vs. PSG - 17 October 2014". soccerway.com. Dijupuk 20 January 2018. 
  5. "PSG vs. Barcelona - 14 February 2017". bbc.co.uk. Dijupuk 20 January 2018. 
  6. "PSG's Presnel Kimpembe replaces Eliaquim Mangala in France squad". espnfc.com. 4 October 2016. Dijupuk 20 January 2018.