Thiago Motta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Thiago Motta
Thiago Motta, PSG.JPG
Motta main ing klub PSG ing taun 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa Thiago Motta
Tanggal lair (1982-08-28) 28 Agustus 1982 (umur 36)
Papan lair São Bernardo do Campo, Brazil
Dhuwur 1.87 m (6 ft 2 in)
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 8
Karir nom
1997–1999 Juventus-SP
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2001 Barcelona B 84 (11)
2001–2007 Barcelona 96 (6)
2007–2008 Atlético Madrid 6 (0)
2008–2009 Genoa 27 (6)
2009–2012 Internazionale 55 (11)
2012– Paris Saint-Germain 149 (8)
Tim nasional
1999 Brazil U17 3 (1)
2003 Brazil 2 (0)
2011– Italy 30 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 26 August 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 27 June 2016

Thiago Motta (pangucapan ing basa Portugis: [tʃiˈaɡu ˈmɔtɐ]; palafalan jroning basa Italia: [ˈmɔtta]; lair 28 Agustus 1982) inggih punika satunggaling juru main bal-balan saking Italia ingkang main ing posisi gelandhang lan samenika main ing klub Perancis Paris Saint-Germain FC lan Tim Nasional Italia.[1] Piyambakipun miwiti kariripun ing Barcelona.[2] Motta ugi main kalih setengah mangsa ing Internazionale sadéréngipun gabung ing Paris Saint-Germain FC, menang 26 titel ing tigang klub ingkang bènten.[1]

Lair ing Brazil, Motta ugi gadhah kawarganegaran Italia.[1] Motta langkung milih main ing mbela Tim Nasional Italia wiwit taun 2011, wekdal ing Piala Donya 2014 FIFA lan kalih ing Kajuwaraan Eropa UEFA.[1]

Karièr Klub[besut | besut sumber]

Barcelona[besut | besut sumber]

Lair ing São Bernardo do Campo, São Paulo, Motta gabung ing FC Barcelona ing taun 1999 wekdal umur 17 taun, saking klub lokal Clube Atlético Juventus, kalajengaken ing klub B-side.[3] Piyambakipun main kanggé tim pertama ing taun 2001, lan damel debut pertama wekdal tanggal 3 Oktober wekdal mengsah RCD Mallorca lan FC Barcelona menang 3–0.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Profil Thiago Motta

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d title=Azzurri più vicini all' Europa grazie al signor Fogagnolo(dipunundhuh tanggal 10 Januari 2018)
  2. Second foot op for Motta; UEFA.com, 10 January 2018
  3. a b title=El Barça se divierte con el Mallorca (3–0)(dipunundhuh tanggal 10 Januari 2018)