Menyang kontèn

Thiago Motta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Thiago Motta
Motta main ing klub PSG ing taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Thiago Motta
Tanggal lair (1982-08-28) 28 Agustus 1982 (umur 41)
Papan lair São Bernardo do Campo, Brazil
Dhuwur 1.87 m (6 ft 2 in)
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Angka 8
Karir nom
1997–1999 Juventus-SP
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2001 Barcelona B 84 (11)
2001–2007 Barcelona 96 (6)
2007–2008 Atlético Madrid 6 (0)
2008–2009 Genoa 27 (6)
2009–2012 Internazionale 55 (11)
2012–2018 Paris Saint-Germain 149 (8)
Tim nasional
1999 Brazil U17 3 (1)
2003 Brazil 2 (0)
2011– Italy 30 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 26 August 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 27 June 2016

Thiago Motta (pangucapan ing basa Portugis: [tʃiˈaɡu ˈmɔtɐ]; palafalan jroning basa Italia: [ˈmɔtta]; lair 28 Agustus 1982) inggih punika satunggaling juru main bal-balan saking Italia ingkang main ing posisi gelandhang lan samenika main ing klub Perancis Paris Saint-Germain FC lan Tim Nasional Italia.[1] Piyambakipun miwiti kariripun ing Barcelona.[2] Motta ugi main kalih setengah mangsa ing Internazionale sadéréngipun gabung ing Paris Saint-Germain FC, menang 26 titel ing tigang klub ingkang bènten.[1]

Lair ing Brazil, Motta ugi gadhah kawarganegaran Italia.[1] Motta langkung milih main ing mbela Tim Nasional Italia wiwit taun 2011, wekdal ing Piala Donya 2014 FIFA lan kalih ing Kajuwaraan Eropa UEFA.[1]

Karièr Klub[besut | besut sumber]

Barcelona[besut | besut sumber]

Lair ing São Bernardo do Campo, São Paulo, Motta gabung ing FC Barcelona ing taun 1999 wekdal umur 17 taun, saking klub lokal Clube Atlético Juventus, kalajengaken ing klub B-side.[3] Piyambakipun main kanggé tim pertama ing taun 2001, lan damel debut pertama wekdal tanggal 3 Oktober wekdal mengsah RCD Mallorca lan FC Barcelona menang 3–0.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Profil Thiago Motta

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d title=Azzurri più vicini all' Europa grazie al signor Fogagnolo(dipunundhuh tanggal 10 Januari 2018)
  2. Second foot op for Motta; UEFA.com, 10 January 2018
  3. a b title=El Barça se divierte con el Mallorca (3–0)(dipunundhuh tanggal 10 Januari 2018)