Eliaquim Mangala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eliaquim Mangala
CSKA-MC (3).jpg
Mangala main ing klub Manchester City taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Eliaquim Hans Mangala[1][2]
Tanggal lair (1991-02-13) 13 Fèbruari 1991 (umur 28)
Papan lair Colombes, Prancis
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[3]
Posisi main Centre-back
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 15
Karir nom
1996–2002 AC Lustin
2002–2004 CS Wépionnais
2004–2007 UR Namur
2007–2008 Standard Liège
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2011 Standard Liège 77 (2)
2011–2014 Porto 51 (6)
2014– Manchester City 57 (0)
2016–2017Valencia (loan) 30 (2)
Tim nasional
2009–2012 Prancis U21 23 (2)
2013– Prancis 8 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 28 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 28 January 2018

Eliaquim Hans Mangala (lair 13 Fèbruari 1991) ya iku pemain bal-balan profésional Prancis sing main kanggo klub Liga Utama Inggris Manchester City F.C. lan tim nasional Prancis minangka bèg tengah.[4]

Lair ing Prancis, dhèwèké pindhah menyang Bèlgi nalika ésih bocah lan miwiti karir ing Standard Liège, gabung ing klub FC Porto ing taun 2011, ing pundi piyambakipun menangaken gelar Liga Perdana Prime. Dhèwèké ditransfer menyang Manchester City ing taun 2014 kanthi rega £ 42 juta.[5]

Mangala debut kaping pisan ing tim nasional Prancis tanggal 6 Juni 2013 wektu nglawan Uruguay. Dhèwèké kalebu pemain skuad timnas ing Piala Donya FIFA 2014 lan UEFA Euro 2016, lan dhèwèké mbantu timnas Prancis lolos.

Karir klub[besut | besut sumber]

Karir wiwitan[besut | besut sumber]

Mangala lair ing pinggiran Paris, Kolombia, wong tuwané saka Kongo, nanging pindhah menyang Bèlgi ing umur lima taun manggon ing kutha Namur, Prancis. Ing umur kasebut, dhèwèké gabung karo klub lokal Athletic Club Lustin minangka pamudha lan naté nèm taun ing klub kasebut sadurungé pindhah menyang CS Wépionnais ing Wépion. Sawise rong taun ing Wépion, Mangala gabung karo klub paling gedhé ing kutha kasebut, UR Namur. Nalika ing Namur, Mangala dianggo minangka striker lan tampil positif ing tingkat nom-noman banjur narik minat saka Standard Liège. Ing taun 2007, Mangala lan Standard ngrampungaké pasarujukan babagan kontrak telung taun.[6]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Barclays Premier League: notification of shirt numbers" (PDF). Premier League. k. 12. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 1 Febryary 2018. Dijupuk 1 February 2018.  Priksa gandra date ing: |archive-date= (pitulung)
  2. "Conselho de disciplina" [Disciplinary board] (PDF). Portuguese Football Federation (ing basa Portugis). 23 March 2012. k. 3. Dijupuk 1 February 2018. [pranala mati permanèn]
  3. "MCFC Player Profile – Eliaquim Mangala". Manchester City. 2015. Dijupuk 16 August 2015. 
  4. Eliaquim Mangala(dipunundhuh tanggal 1 Februari 2018)
  5. Eliaquim Mangala(dipunundhuh tanggal 1 Februari 2018)
  6. "Mangala a signé un contrat de cinq ans au Standard" (ing basa French). Footgoal. 22 October 2008. Dijupuk 1 February 2018.