Moussa Sissoko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Moussa Sissoko
Moussa Sissoko cropped.JPG
Sissoko karo tim junioré ndisik ya iku Toulouse taun 2012
Katerangan priangga
Jeneng dawa Moussa Sissoko[1]
Tanggal lair (1989-08-16) 16 Agustus 1989 (umur 28)
Papan lair Le Blanc-Mesnil, France
Dhuwur 1.87 m (6 ft 2 in)[2]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 17
Karir nom
1995–1999 Espérance Aulnay
1999–2001 AS Red Star 93
2001–2003 Espérance Aulnay
2003–2007 Toulouse
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2013 Toulouse 192 (20)
2013–2016 Newcastle United 118 (11)
2016– Tottenham Hotspur 0 (0)
Tim nasional
2005 France U-16 2 (0)
2005–2006 France U-17 9 (2)
2006–2007 France U-18 8 (0)
2007–2008 France U-19 7 (0)
2008–2011 France U-21 20 (1)
2009– France 46 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Moussa Sissoko (lair ing Le Blanc-Mesnil, 16 Agustus 1989; umur 28 taun) ya iku salahsijiné pamain bal-balan profèsional teka Perancis sing main kanggo klub Newcastle United. Piyambaké bisa main ndhik posisi gelandang.

Sissoko miwiti karir junioré karo klub Espérance Aulnay, Red Star FC lan ndhik taun 2007 piyambaké miwiti karir senioré karo klub Toulouse.[3]

Ndèk wulan Januari 2013, Sissoko gabung ana ing Newcastle United lan nandatangani kontrak sing dawané 6 taun.[4] Ndèk laga kapisané karo tim anyaré kuwi tanggal 29 Januari 2013 ngelawan Aston Villa, Moussa Sissoko bisa nggawa Newcastle United menang 2-1 lan bisa gawé siji umpan sing bisa ndadèkné gol. sawetara ndhik tetandhingan keloro tanggal 2 Fèbruari 2013, piyambaké bisa gawé 2 gol salah sijiné wektu tambahan. Akhiré Newcastle United menang musuh Chelsea 3-2.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Barclays Premier League Squad Numbers 2013/14". Premier League. 16 August 2013. Dijupuk 17 August 2013. 
  2. ^ "Premier League Player Profile Moussa Sissoko". Barclays Premier League. 2015. Dijupuk 9 January 2015. 
  3. ^ "Je veux d’abord faire mes preuves en France" (ing basa French). Mali Web. 25 January 2007. Dijupuk 20 April 2010. 
  4. ^ "United Snap Up Sissoko". Newcastle United F.C. Official Website. 25 January 2013. Dijupuk 25 January 2013.