Ousmane Dembélé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ousmane Dembélé
Dembele170727-2 (cropped).jpg
Dembélé wekdal taksih main ing Borussia Dortmund taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ousmane Dembélé
Tanggal lair (1997-05-15) 15 Mèi 1997 (umur 21)
Papan lair Vernon, France
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[1]
Posisi main Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 11
Karir nom
2004–2009 Madeleine Évreux
2009–2010 Évreux
2010–2015 Rennes
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2014–2015 Rennes II 22 (13)
2015–2016 Rennes 26 (12)
2016–2017 Borussia Dortmund 32 (6)
2017– Barcelona 3 (0)
Tim nasional
2013–2014 Perancis U17 8 (4)
2014–2015 Perancis U18 5 (0)
2015 Perancis U19 3 (1)
2016– Perancis U21 4 (0)
2016– Perancis 7 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 7 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 13 June 2017

Ousmane Dembélé (lair 15 Méi 1997) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Prancis ingkang main ing posisi minangka panyerang ing klub FC Barcelona lan Timnas Prancis.[2] Dembélé miwiti karir sénior ing klub Rennes' Championnat de France Amateur 2 minangka juru main cadhangan, ing tanggal 6 Sèptember 2014.[2] Ing menit 78 Dembélé nggantosaken Zana Alleé lan dipunkombinasikaken kalih Ambroise Gboho kanggé mbiyantu Alseny Kourouma damel gol ka kalih lan menang 2-0 mengsah Guingamp.[2]

Tanggal 9 Novèmber, Dembélé nyithak gol pertama, wekdal pertandhingan ing Stade de la Piverdière.[2] Dembélé nyithak 13 gol ing 18 pertandhingan, kalebet hat-trick ing tanggal 16 Mèi 2015 wekdal menang 6-1 ngalahaken Hérouville.[2] Tanggal 12 Mèi 2016, Dembélé nandhatangani kontrak gangsal taun kanggé klub Jerman Borussia Dortmund, wiwit 1 Juli.[2]

Dortmund tumbas Dembélé kanthi regi €15 juta.[3] Ing Dortmund, Dembélé langsung tampil saé lan main ing kathah pertandhingan.[3] Semusim ing Dortmund, Dembélé nyithak enen gol saking 32 pertandhingan.[3] Ing pungkasaning mangsa, Dembélé kapilih minangka juru main debutan paling saé Bundesliga.[3] Satunggaling préstasi ingkang ndamel FC Barcelona ngrekrut Dembélé.[3] Taun 2017 Dembélé dipunrekrut saking Dortmund kanthi regi £97 yuta utawi 1,6 triliun rupiyah.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Ousmane Dembélé - FC Barcelona". www.fcbarcelona.com. Dijupuk 8 January 2018. 
  2. ^ a b c d e f Dembélé (dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  3. ^ a b c d e f baru Barcelona, Ousmane Dembele (dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)