Kekancan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Persahabatan dening Petrona Viera (1895-1960)

Persahabatan minangka hubungan saling tresno ing antarane wong liya. [1] Iki minangka wujud ikatan interpersonal sing luwih kuwat tinimbang asosiasi, lan wis ditliti ing bidang akademik kayata komunikasi, sosiologi, psikologi sosial, antropologi, lan filsafat . Maneka teori akademik persahabatan wis diusulake, kalebu teori pertukaran sosial, teori ekuitas, dialektika relasional, lan gaya lampiran . Sanajan ana macem-macem wujud paseduluran, sawetara uga beda-beda gumantung ing papan liya, karakteristik tartamtu ana ing pirang-pirang jinis ikatan kasebut. Karakteristik kaya ngono kalebu karep ; kabecikan, katresnan, kabecikan, simpati, empati, kejujuran, altruisme, kasetyan, loman, ngapura, saling ngerti lan welas asih, rasa seneng karo perusahaan liyane, kapercayan, lan kemampuan dadi awake dhewe, nyebutake perasaan marang wong liya, lan nggawe kesalahan tanpa wedi diadili saka kanca. Persahabatan minangka aspek penting ing keterampilan bangunan sesambetan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Definition for friend". Oxford Dictionaries. Oxford Dictionary Press. Dibukak tanggal 25 May 2012.