Tresna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ati abang, tandha tresna

Tresna utawa Asih iku rasa sih kang kuwat lan daya tarik sengsem pribadi. Ing babagan filosofi, katresnan iku minangka ciri becik kang nurunaké kebecikan, rasa welas asih, lan katresnan. Panemu liyané, tresna iku tingkah kang dilakoni manungsa tumrap objèk liyané, arupa pangorbanan diri, émpati, kesengsem, mbiyantu, nuruti omongan, manut, ndhèrèk, dan gelem nglakoni apa kang dikarepaké objèk mau.