Tresna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Ati abang, tandha tresna

Tresna utawa Asih iku rasa sih sing kuwat lan daya tarik sengsem pribadi. Ing babagan filosofi, katresnan iku mujudaké ciri becik sing nurunaké kebecikan, rasa welas asih, lan katresnan. Panemu liyané, tresna iku tingkah sing dilakoni manungsa tumrap objèk liyané, arupa pangorbanan diri, émpati, kesengsem, mbiyantu, nuruti omongan, manut, ndhèrèk, dan gelem nglakoni apa sing dikarepaké objèk kasebut.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tresna&oldid=1045126"