Oscar dos Santos Emboaba Júnior

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Oscar
Oscar with Chelsea (cropped).jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Oscar dos Santos Emboaba Júnior
Tanggal lair (1991-09-09) 9 Sèptèmber 1991 (umur 25)
Papan lair Americana, São Paulo, Brasil
Dhuwur 179 m (587 ft 3.2 in)[1]
Posisi main Gelandang serang
Gelandang sayap
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 11
Karir nom
2004 União Barbarense
2004–2009 São Paulo
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2010 São Paulo 11 (0)
2010–2012 Internacional 36 (11)
2012– Chelsea 10 (0)
Tim nasioanl
2009–2011 Brasil U20 16 (3)
2012– U-23 Brasil 6 (1)
2011– Brasil 12 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17.00, 17 November 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23.30, 15 Agustus 2012 (UTC)

Oscar dos Santos Emboaba Júnior (lair ing Americana, São Paulo, Brasil, 9 Sèptèmber 1991; umur 25 taun), utawa luwih dikenal minangka Oscar, salah sijining pemain bal-balan sing asalé Brasil sing main kanggo klub Liga Primer Inggris Chelsea lan Brasil. Panjenengané biasa main minangka gelandang serang lan bisa uga main minangka gelandang sayap.

Oscar miwiti karir bal-balan ing akademi bal-balan União Barbarense salanjuté gabung ing akademi bal-balan São Paulo tekan kasil mlebu tim utama. Ing taun 2010, panjenengané gabung ing Internacional sawisé ngalami masalah kontrak karo São Paulo. Sawise rong taun main kanggo Internacional, Oscar gabung ing Chelsea wulan Juli 2012.

Oscar wés main kanggo timnas Brasil saka timnas U-15 tekan U-20. Panjenengané kasil éntuk gelar juara Piala Donya U-20 FIFA ing taun 2011. Panjenengané tampil sing kapisan kanggo timnas senior Brasil ing wulan September 2011.

Karir klub[besut | besut sumber]

Internacional[besut | besut sumber]

Oscar gabung Internacional sawisé ana masalah kontrak karo mantan klubé São Paulo, kanthi agen Oscar ngeklaim manawa klub durung mbayar gaji Oscar sing wés dijanjekaké. Akibaté, perwakilan Oscar ngendika manawa kontraké karo São Paulo batal kanggo hukum lan Oscar gabung Internacional minangka agen bebas. São Paulo terus ngeklaim manawa Oscar milik klub iku lan ngajukaké banding hukum sing bakal nyegah Oscar main kanggo Inter ing jang penting Copa Libertadores. Akhiré perlengkapan sadurungé karampungan disepakati antara São Paulo lan Internacional ing 30 Mei 2012.

Chelsea[besut | besut sumber]

Ing tanggal 16 Juli 2012, Chelsea dilaporaké wés éntuk kesepakatan karo Internacional kanggo biaya transfer Oscar. Tanggal 21 Juli 2012, Oscar diberitakaké manawa wés nglakoni pameriksaan medis karo Chelsea, ananging isih nunggu tekan Olimpiade London 2012 rampung kanggo néntukaké nasibé.[2] Ananging, tanggal 25 Juli 2012, sadurungé Olimpiade diwiwiti, Chelsea ngumumaké ing situs resmine manawa proses transfer Oscar wes rampung.[1][3] Dilaporkan biaya transfernya sebesar £25 juta dan ia menandatangani kontrak berdurasi lima tahun.[4] Oscar diwènèhi kaus kostum nomor geger 11 sing sadurungé dinggo Didier Drogba.[5]

Tanggal 19 Agustus 2012, Oscar nggawé debut kanggo Chelsea nalika mlebu minangka pemain pengganti nggantekaké Eden Hazard ing laga pambuka musim 2012–13 ngadepi Wigan Athletic.[6] Ing pertandhingan salanjuté, ing kemenangan kandang 4–2 karo Reading, 22 Agustus 2012, Oscar mlebu minangka pemain pangganti nggantekaké Ramires.[7] Panjenengané bali main minangka pemain pangganti nalika kalah 1–4 saka Atlético Madrid ing ajang Piala Super UEFA 2012.[8]

Prestasi[besut | besut sumber]

São Paulo
Internacional
Timnas Brasil

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "OSCAR SIGNS". chelseafc.com (Chelsea FC). 25 July 2012. Dijupuk 25 July 2012. 
  2. ^ "Brazilian midfielder Oscar says he has had Chelsea medical". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 21 July 2012. Dijupuk 25 July 2012. 
  3. ^ "Chelsea sign Brazilian sensation Oscar/". givemegoal.com. 25 July 2012. Dijupuk 25 July 2012. 
  4. ^ "Chelsea sign Brazilian midfielder Oscar on five-year deal". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 25 July 2012. Dijupuk 25 July 2012. 
  5. ^ "Oscar to Wear 11". chelseafc.com (Chelsea FC). 6 August 2012. 
  6. ^ "Match Report: Wigan Athetic 0 Chelsea 2". Chelsea FC (chelseafc.com). 19 August 2012. 
  7. ^ "Match report: Chelsea 4 Reading 2". Chelsea F.C. 22 August 2012. Dijupuk 23 August 2012. 
  8. ^ "UEFA Super Cup 2012 - Chelsea-Atlético –". Uefa.com. 2012-08-31. Dijupuk 2012-09-21. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]