Hatem Ben Arfa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hatem Ben Arfa
Hatem Ben Arfa Cannes 2016 2.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Hatem Ben Arfa[1]
Tanggal lair (1987-03-07) 7 Maret 1987 (umur 32)
Papan lair Clamart, France
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[2]
Posisi main Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 21
Karir nom
1994–1996 ASV Châtenay-Malabry
1996–1998 Montrouge CF 92
1998–1999 AC Boulogne-Billancourt
1999–2000 FC Versailles
1999–2002 INF Clairefontaine
2002–2004 Lyon
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2008 Lyon 64 (7)
2008–2011 Marseille 63 (9)
2010–2011Newcastle United (loan) 4 (1)
2011–2015 Newcastle United 72 (12)
2014–2015Hull City (loan) 8 (0)
2015–2016 Nice 34 (17)
2016– Paris Saint-Germain 3 (0)
Tim nasional
2002–2003 France U16 10 (7)
2003–2004 France U17 17 (11)
2005 France U18 4 (0)
2005–2006 France U19 6 (1)
2007 France U21 4 (0)
2007– France 15 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 08:38, 7 September 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 06:35, 18 November 2015 (UTC)

Hatem Ben Arfa (lair 7 Maret 1987; umur 32 taun) ya iku salahsijiné juru main bal-balan teka Perancis sing saiki main ndhik Paris Saint-Germain.

Ben Arfa miwiti kariré ndhik klub amatir tlatah Île-de-France, kaya ta AC Boulogne-Billancourt lan Versailles. ndhik taun 1999, piyambaké kepilih kanggo mèlu dilatih ndhik Clairefontaine, wektu kuwi dadi pusat anggon pelatihané arèk-arèk enom ndhik Perancis. Ben Arfa ngentèkné wektu 3 taun ndhik akademi lan sawisé ndhik Clairefontaine piyambaké dikontrak karo Olympique Lyon. Ndèk tim kuwi piyambaké memenangné 4 gelar Ligue 1. Awal kariré ndhik Lyon, piyambaké main dadi penyerang tengah, nanging dipindahné dadi juru main sayap wektu mangsa 2007-08.

Ndèk mangsa panas 2008, Ben Arfa dikontrak karo Marseille, regané sewelas juta euro. Karo Marseille, piyambaké menangné gelar liga 2009-10, sakdawané kariré kuwi gelar liga kelimané, sarta Coupe de la Ligue ndhik taun 2010. Sawisé 2 taun ndhik Marseille, Ben Arfa gabung karo klub Inggris Newcastle United nganggo status silihan lan bisa uga ana ing kontrak tetep.[3] Ndèk wulan Januari 2011, Ben Arfa resmi dikontrak tetep karo klub Inggris kuwi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Premier League Clubs submit Squad Lists" (PDF). Premier League. 4 September 2012. k. 21. Dijupuk 26 July 2013. 
  2. "Newcastle United Profile". 
  3. "Magpies Clinch Ben Arfa Signing". Newcastle United F.C. 28 August 2010. Dijupuk 28 August 2010.