Hatem Ben Arfa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hatem Ben Arfa
Ben Arfa (PSG).jpg
Ben Arfa main kanggo klub Paris Saint-Germain
Katerangan priangga
Jeneng dawa Hatem Ben Arfa[1]
Tanggal lair (1987-03-07) 7 Maret 1987 (umur 32)
Papan lair Clamart, France
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[2]
Posisi main Suwiwi
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 21
Karir nom
1994–1996 ASV Châtenay-Malabry
1996–1998 Montrouge CF 92
1998–1999 AC Boulogne-Billancourt
1999–2000 FC Versailles
1999–2002 INF Clairefontaine
2002–2004 Lyon
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2008 Lyon 64 (7)
2008–2011 Marseille 63 (9)
2010–2011Newcastle United (loan) 4 (1)
2011–2015 Newcastle United 72 (12)
2014–2015Hull City (loan) 8 (0)
2015–2016 Nice 34 (17)
2016– Paris Saint-Germain 3 (0)
Tim nasional
2002–2003 France U16 10 (7)
2003–2004 France U17 17 (11)
2005 France U18 4 (0)
2005–2006 France U19 6 (1)
2007 France U21 4 (0)
2007– France 15 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 08:38, 7 September 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 06:35, 18 November 2015 (UTC)

Hatem Ben Arfa (lair 7 Maret 1987; umur 32 taun) ya iku salahsijiné juru main bal-balan teka Perancis sing saiki main ndhik Paris Saint-Germain.

Ben Arfa miwiti kariré ndhik klub amatir tlatah Île-de-France, kaya ta AC Boulogne-Billancourt lan Versailles. ndhik taun 1999, piyambaké kepilih kanggo mèlu dilatih ndhik Clairefontaine, wektu kuwi dadi pusat anggon pelatihané arèk-arèk enom ndhik Perancis. Ben Arfa ngentèkné wektu 3 taun ndhik akademi lan sawisé ndhik Clairefontaine piyambaké dikontrak karo Olympique Lyon. Ndèk tim kuwi piyambaké memenangné 4 gelar Ligue 1. Awal kariré ndhik Lyon, piyambaké main dadi penyerang tengah, nanging dipindahné dadi juru main sayap wektu mangsa 2007-08.

Ndèk mangsa panas 2008, Ben Arfa dikontrak karo Marseille, regané sewelas juta euro. Karo Marseille, piyambaké menangné gelar liga 2009-10, sakdawané kariré kuwi gelar liga kelimané, sarta Coupe de la Ligue ndhik taun 2010. Sawisé 2 taun ndhik Marseille, Ben Arfa gabung karo klub Inggris Newcastle United nganggo status silihan lan bisa uga ana ing kontrak tetep.[3] Ndèk wulan Januari 2011, Ben Arfa resmi dikontrak tetep karo klub Inggris kuwi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Premier League Clubs submit Squad Lists" (PDF). Premier League. 4 September 2012. k. 21. Dijupuk 26 July 2013. 
  2. "Newcastle United Profile". 
  3. "Magpies Clinch Ben Arfa Signing". Newcastle United F.C. 28 August 2010. Dijupuk 28 August 2010.