Preston North End F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
tim taun 1888
Stadhion Deepdale Kandhang Preston North End

Preston North End F. C. yaiku tim bal-balan Inggris kang nduwé basis ndhik Preston. Tim iki ngadeg taun 1863. Alamaté yaiku ndhik Sir Tom Finney Way. Jeneng stadioné yaiku Deepdale Stadium kang kapasitasé 23408 uwong.[1] Saiki Preston North End F. C. main ndhik divisi telu, yaiku kang nduwé jeneng Liga Siji Inggris. Dèkné kelebu anggota kang ngedegné The Football League taun 1888 karo dadi juwara liga nasional Inggris kang kapisan. Manageré yaiku Simon Grayson.[2]

Didelok kabèh asilé tekok 112 ungsum ndhik Football League (ungsum 1888-89 nganti 2010-11), Preston dadi klub bal-balan kang paling suksès kepapat ndhik Inggris sakdawané mangsa. Gur Notts County waé kang mainké Football League kang munjuli Preston.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "PRESTON NORTH END FC". www.soccerway.com. Dibukak ing 9 August 2016.
  2. "Simon Grayson Wants More Urgency". www.pnefc.net. Dibukak ing 9 August 2016.