Preston North End F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
tim taun 1888

Preston North End F. C. ya iku tim bal-balan Inggris sing nduwé basis ndhik Preston. Tim iki ngadeg taun 1863. Alamaté ya iku ndhik Sir Tom Finney Way. Jeneng stadioné ya iku Deepdale Stadium sing kapasitasé 23408 uwong.[1] Saiki Preston North End F. C. main ndhik divisi telu, ya iku sing nduwé jeneng Liga Siji Inggris. Dèkné kelebu anggota sing ngedegné The Football League taun 1888 karo dadi juwara liga nasional Inggris sing kapisan. Manageré ya iku Simon Grayson.[2]

Didelok kabèh asilé tekok 112 ungsum ndhik Football League (ungsum 1888-89 nganti 2010-11), Preston dadi klub bal-balan sing paling suksès kepapat ndhik Inggris sakdawané mangsa. Gur Notts County waé sing mainké Football League sing munjuli Preston.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "PRESTON NORTH END FC". www.soccerway.com. Dijupuk 9 August 2016. 
  2. ^ "Simon Grayson Wants More Urgency". www.pnefc.net. Dijupuk 9 August 2016.