Virgil van Dijk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Virgil van Dijk
20160604 AUT NED 8876 (cropped).jpg
Virgil van Dijk ing jersi Timnas Walanda
Katerangan priangga
Jeneng dawa Virgil van Dijk
Tanggal lair (1991-07-08) 8 Juli 1991 (umur 29)
Papan lair Breda,  Walanda
Dhuwur 1.93 m (6 ft 4 in)
Posisi main Bèg tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 4
Karir nom
2009–2010 Willem II
2010–2011 Groningen
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2013 Groningen 62 (7)
2013–2015 Celtic 76 (9)
2015–2018 Southampton 67 (4)
2018–saiki Liverpool 88 (8)
Tim nasional
2011 Walanda U19 1 (0)
2011–2013 Walanda U21 3 (0)
2015–saiki Walanda 33 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 12:29, 18 July 2020 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 08:54, 20 November 2019 (UTC)

Virgil van Dijk yaiku salah sawijining pemain bal-balan kang asalé saka nagara Walanda lan bélani klub Liverpool FC. Dhèwèké lair ing kutha Breda surya ping 8 Juli taun 1991, van Dijk duwé dedeg piadeg 193 cm saiki kadhapuk minangka bèg kang paling larang nomer loro sadonya sawise Harry Maguire, senadyan mengkono van Dijk isih kapilih dadi salah siji bèg kang paling apik ing jaman bal-balan modèrn saiki sawisé gabung ing klub Liverpool wiwit taun 2018. Pemain kang duwé tenaga ngédab-édabi iki duwé kaluwihan isa maca permainan (reading the game) kanthi fisiké kang rosa. Labuh labeté van Dijk kanggo Liverpool yaiku bisa ngrengkuh gelar juwara Liga Champions ing taun 2019, gelar kang kaenem kanggo Liverpool minangka gelar sepisané ing pagelaran gedhe tanah Éropa. Menang kalawan Tottenham Hotspur ing kutha Madrid ngamanke gelar sepisan kanggo van Dijk kang mung ora main lawasé 35 menit ing ngisor arahané pelatih Jürgen Klopp. Pemain kang duwé nomer geger 4 kasebut kasil bisa menangaké bebungah PFA Player of the Year saka asosiasi bal-balan Inggris lan kalebu ing dhaftar pemain paling apik ing musim 2018/19. Dhèwèké bisa main sacara konsistèn sedawané musim ing lèvel paling dhuwur kompetisi bal-balan Éropa. Van Dijk miwiti karire saka klub Eredivisie Liga Walanda yaiku Willem II, FC Groningèn, Glasgow Celtic, lan Southampton FC sadurungé dituku déning Liverpool.[1][2][3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Football Club, Liverpool (2019-11-2). "Virgil van Dijk". liverpoolfc. Dijupuk 2019-11-2.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date=, |archive-date= (pitulung)
  2. "Profil Pamain Virgil van Dijk (Saka Basa Inggris)". www.transfermarkt.com (ing basa Inggris). 2020-04-08. Dijupuk 2020-07-18. 
  3. "Profil,Pawarta, lan Statistik Virgil van Dijk (Saka Basa Inggris)". www.premierleague.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2020-07-18.