Sergi Roberto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sergi Roberto
Sergi Roberto at the SBS Cup 2010.png
S. Roberto with the Spain U19s in 2010
Katerangan priangga
Jeneng dawa Sergi Roberto Carnicer[1]
Tanggal lair (1992-02-07) 7 Fèbruari 1992 (umur 27)
Papan lair Reus, Spain
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[1]
Posisi main Midfielder / Full-back
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 20
Karir nom
2000–2004 Santes Creus
2004–2006 Gimnàstic
2006–2009 Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2013 Barcelona B 106 (7)
2010– Barcelona 109 (1)
Tim nasional
2008–2009 Spanyol U17 11 (3)
2010–2011 Spanyol U19 9 (0)
2011 Spanyol U20 5 (1)
2011–2014 Spanyol U21 14 (2)
2016– Spanyol 3 (1)
2011– Catalonia 6 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:22, 7 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 28 December 2016

Sergi Roberto Carnicer (Cithakan:IPA-ca, lair 7 Fèbruari 1992) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional Spanyol ingkang samenika main ing FC Barcelona. Sergi main ing posisi bèg tengen, ugi saged ing posisi gelandhang, ugi saged dados juru main sayap.[2] Sergi Roberto miwiti main bal ing klub lokal UE Barri Santes Creus wekdal umuripun nembé sangang taun, lajeng ing Akadhemi Barcelona gangsal taun salajengipun.[2] Wekdal umur 17 taun, ing mangsa 2009/2010, Sergi main ing Reserve, lajeng main ing 22 pertandhingan kanggé mbekta tim dhateng divisi kalih sasampnipun 11 taun absèn.[2] Penampilan Sergi ingkang saé damel pelatih FC Barcelona Pep Guardiola naksir, lajeng Sergi debut ing tim utami FC Barcelona.[2]

Karièr Klub[besut | besut sumber]

  • 2009 - 2013, Barcelona B
  • 2010 - Sekarang, Barcelona[3]

Prèstasi[besut | besut sumber]

  • La Liga: 2010-11, 2012-13
  • Piala raja Spanyol: 2011-12
  • Spanyol Piala Super: 2010, 2013
  • UEFA Champions league: 2010-11
Spanyol U-17
  • Piala donya U-17 FIFA: Panggonan katelu 2009

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Sergi Roberto

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b S. Roberto(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  2. a b c d Roberto is ‘Mr.Versatile’(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  3. & Biodata Lengkap Sergi Roberto(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)