Beşiktaş JK

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Beşiktaş JK
Beşiktaş Jimnastik Kulübü
Jeneng dawaBeşiktaş Jimnastik Kulübü
ParabanKara Kartallar
(Garudha Hitam)
YasaMaret 19, 1903; 120 taun kapungkur (1903-03-19)
SetadhiyonStadhion Vodafone Arena, Istanbul
Momotan41.903
MantriTurki Ahmet Nur Çebi
ManajerPortegal Sergen Yalçın
LigaLiga Super
2022/23Liga Super, kaping 3
Sana jaringanKaca tepas klub
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season
Beşiktaş in 1903
1923–24 Istanbul League champions
Players of Beşiktaş before the match against Galatasaray, 19 March 1939.
Stadhion Vodafone Arena Kandhang Beşiktaş JK
Ganti gambar logo dadi skuad
Beşiktaş Jimnastik Kulübü

Besiktas Jimnastik Kulübü (Indonesia: Klub Gimnastik Besiktas) inggih punika sawijining klub ulah raga Turki. Tim bal-balan klub punika inggih punika salah satunggaling tim ingkang ageng ing Turki. Klub ulah raga profésional dipundiriakèn ing taun 1903 ing distrik Besiktas ing Istanbul, Turki. Klub punika inggih punika klub ulah raga kawiwitan ing Turki. Klub punika gadhah cabang ing kathah cabang ulah raga kalebet bal-balan, bola basket, bola voli, bola tangan, atletik, tinju, gulat, catur, bridge, senam, dayung, tenis méja, Paralimpik lan bal-balan pasisir. Kandang Besiktas inggih punika BJK Inonu Stadium kaliyan kapasitas 32.145 panggènan linggih. Klub terakhir kali menangaken Liga Super Turki ing mangsa 2008-2009, ugi nyèrat raihan gelar ganda saksampunè menangi Piala Turki. Sanèsipun punika, Besiktas JK inggih punika tim Turki paling suksès ing koefisien UEFA.

Klub punika gadhah rivalitas tradhisional kaliyan Fenerbahce lan Galatasaray.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]