Beşiktaş JK

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Beşiktaş in 1903
1923–24 Istanbul League champions
Players of Beşiktaş before the match against Galatasaray, 19 March 1939.
BJK İnönü Stadium entrance, displaying the club emblem and stars for Turkish Super League championships.
Beşiktaş Jimnastik Kulübü
Beşiktaş JK
Beşiktaş Jimnastik Kulübü
Jeneng dawa Beşiktaş Jimnastik Kulübü
Paraban Kara Kartallar
(Garudha Hitam)
Yasa Maret 19, 1903; 113 taun kapungkur (1903-03-19)
Stadhiyon Stadion İnönü, Istanbul
Momotan 32.786
Mantri Turki Yıldırım Demirören
Manajer Portugal Carlos Carvalhal
Liga Liga Super
2010–11 Liga Super, ke-5
Sana jaringan Kaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

Besiktas Jimnastik Kulübü (Indonesia: Klub Gimnastik Besiktas) inggih punika sèbuah klub ulah raga Turki. Tim sepak bola klub punika inggih punika salah satunggaling tim ingkang agèng ing Turki. Klub ulah raga profesional dipundiriakèn ing taun 1903 ing distrik Besiktas ing Istanbul, Turki. Klub punika inggih punika klub ulah raga kawiwitan ing Turki. Klub punika nggadahi cabang ing katah cabang ulah raga kalèbèt sepak bola, bola basket, bola voli, bola tangan, atletik, tinju, gulat, catur, bridge, senam, dayung, tenis meja, Paralimpik lan sepak bola pasisir. Kandang Besiktas inggih punika BJK Inonu Stadium kaliyan kapasitas 32.145 panggènan linggih. Klub terakhir kali menangaken Liga Super Turki ing musim 2008-2009, ugi nyèrat raihan gelar ganda saksampunè menangi Piala Turki. Sanesipun punika, Besiktas JK inggih punika tim Turki paling suksès ing koefisien UEFA.

Klub punika nggadahi rivalitas tradisional kaliyan Fenerbahce lan Galatasaray.

Skuat[besut | besut sumber]

Per 15 November 2011.[1][2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Turkey GK Rüştü Reçber
3 Turkey DF İsmail Köybaşı
4 Portugal MF Manuel Fernandes
5 Turkey DF İbrahim Toraman Kapten
6 Républik Céko DF Tomáš Sivok
7 Portugal MF Ricardo Quaresma (wakil kapten)
8 Ostenrik MF Veli Kavlak
9 Portugal FW Hugo Almeida
10 Portugal FW Bébé (pinjaman dari Manchester United)
11 Turkey FW Mustafa Pektemek
13 Jerman DF Roberto Hilbert
15 Turkey MF Mehmet Aurélio
17 Ostenrik MF Ekrem Dağ
18 Turkey MF Necip Uysal
19 Turkey FW Mehmet Akyüz
No. Pos. Jeneng
20 Portugal MF Simão Sabrosa
21 Turkey MF Burak Kaplan
22 Turkey DF Ersan Gülüm
23 Slowak FW Filip Hološko
24 Portugal MF Júlio Alves
27 Brazil DF Sidnei (pinjaman dari Benfica)
28 Jerman MF Fabian Ernst
33 Brazil FW Edu (pinjaman dari Schalke 04)
55 Turkey DF Egemen Korkmaz
66 Ostenrik DF Tanju Kayhan
80 Turkey MF Muhammed Demirci
90 Turkey GK Umut Kaya
93 Turkey DF Atınç Nukan
99 Turkey GK Cenk Gönen

Dipunampilaken[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Turkey DF Rıdvan Şimşek (ke Karabükspor hingga 30 Juni 2012)
Jerman MF Michael Fink (ke Samsunspor hingga 30 Juni 2012)

Dipensiunaken lan boten dipunangge[besut | besut sumber]

  • 12 – Pendukung tim
  • 16 – Tak pernah dipunginaaken amergi rivalitas kaliyan Bursaspor

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Football First Team. Beşiktaş J.K.. Diakses pada 15 November 2011.
  2. ^ Beşiktaş JK. Uni Sepak Bola Éropah. Diakses pada 15 November 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Beşiktaş_JK&oldid=1101581"