Gulat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pagulat Yunani Kuna (Pankratiast)

Gulat iku salah sijiné cabang ulah raga kanthi adu fisik wantara pagulat siji lan liyané, jroning pamainan pagulat diwajibake mbanting utawa nibakake lan bisa ngelawan musuh mainé. Teknik fisik kang dimainake ing cabang ulah raga bela dhiri gulat kapengkar dumadi joint lock, Clinch fighting, Grappling hold, lan Leverage. Ulah raga bela dhiri gulat nduwèni aneka werna gaya kang misuwur uga dingerteni ing donya kanthi nduwèni sajarah kang dawa.Cabang Gulat kalebu ing ulah raga olimpik awit 100 taun kapungkur.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gulat&oldid=983902"