Senam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Senam

Senam ya iku kalebu sajeroning cabang ulah raga kang nganggo grakan mbutuhake tenaga,lan bisa selaras antarané obahan fisik sing teratur.[1] Wujud modern senam ya iku : Palang tak seimbang, balok keseimbangan, senam lantai.[1] Wujud-wujudé iku mau bisa berkembang saka latihan kang digunakaké déning bangsa Yunani kuno kanggo numpaki lan mudun saka kéwan jaran lan sirkus.[1]

Senam racaké digunakaké wong kanggo rekreasi, relaksasi utawa nenangake pikiran, racaké ana sing dilakoake ing omah, ing panggonan kanggo senam utawa fitness, ing gymnasium utawa ing sekolah.[1]

Saiki, wiwit cilik wis akèh bocah cilik kang wis biyasa dilatih senam, diajari wong tuané utawa guru ulah raga ing sekolah.[1]

Senam iku wigati banget kanggo mbentuk awak, supaya awak dadi séhat lan seger.[1]

Senam jenise warna-warna, ana senam lantai, senam hamil, senam aerobik, senam pramuka, Senam Kesegaran Jasmani (SKJ), dsp.[2] Biasane ing sekolah dhasar utawa SD, guru-guru ngajarake senam-senam kang gampang dimangerteni déning murid-murid, kaya ta SKJ lan senam pramuka.[2] Nanging nalika wis wiwit remaja, akèh wong-wong kang nglakokaké senam aerobik, utawa senam-senam liyané kang kalebu meditasi kanggo nenangake pikiran.[2]

Dheleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Senam (Dipuntingali tanggal 16 Juni 2011)
  2. ^ a b c raga-Fitness/Aerobik/1/ Ulah raga & Fitness > Aerobik (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)

Gladri[besut | besut sumber]