Senam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Senam

Senam ya iku kalebu jroning cabang ulah raga kang nganggo grakan mbutuhake tenaga,lan bisa selaras antarane gerakan fisik sing teratur.[1] Wujud modern senam ya iku : Palang tak seimbang, balok keseimbangan, senam lantai.[1] Wujud-wujude iku mau bisa berkembang saka latihan kang digunakake déning bangsa Yunani kuno kanggo numpaki lan mudun saka kéwan jaran lan sirkus.[1]

Senam biasane digunakake wong kanggo rekreasi, relaksasi utawa nenangake pikiran, biasane ana sing dilakoake ing omah, ing panggonan kanggo senam utawa fitness, ing gymnasium utawa ing sekolah.[1]

Saiki, wiwit cilik wis akeh bocah cilik kang wis biasa dilatih senam, diajari wong tuané utawa guru ulah raga ing sekolah.[1]

Senam iku penting banget kanggo mbentuk awak, supaya awak dadi séhat lan seger.[1]

Senam jenise macem-macem, ana senam lantai, senam hamil, senam aerobik, senam pramuka, Senam Kesegaran Jasmani (SKJ), dsp.[2] Biasane ing sekolah dasar utawa SD, guru-guru ngajarake senam-senam kang gampang dimangerteni déning murid-murid, kayata SKJ lan senam pramuka.[2] Nanging nalika wis mulai remaja, akeh wong-wong kang nglakokake senam aerobik, utawa senam-senam liyane kang kalebu meditasi kanggo nenangake pikiran.[2]

Dheleng uga[sunting | besut sumber]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Senam (Dipuntingali tanggal 16 Juni 2011)
  2. ^ a b c (id)raga-Fitness/Aerobik/1/ Ulah raga & Fitness > Aerobik (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)

Galeri[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Senam&oldid=989004"