Menyang kontèn

Atletik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Lari gawang, salah satu jinis ulah raga atletik.

Atletik ya iku gabungan saka pirang jinis ulah raga kang racaké bisa dikelompokake dadi lumayu, lempar, lan lompat.

Athletics minangka koleksi macem-macem jinis olah raga sing umume bisa dikelompokake, ya iku lumayu, mlumpat lan mbuwang. Tembung atletik asal saka basa Yunani "athlon" sing tegese "persaingan". Atletik minangka salah sawijining olahraga sing dipertandingake nalika Olimpiade kaping pisanan dianakake ing taun 776 SM. Organisasi olahraga atletik ing Indonesia ya iku PASI utawa Asosiasi Atletik Indonesia

[1] Lumaku minangka salah sawijining cabang kompetisi atletik kanthi balapan lari, kegiatan lari relay sing ditindakake kanthi cara ganti, balapan lumayu susul-susul kalebu lumaku jarak sing adoh.[2]


  1. "Mengapa atletik disebut sebagai olahraga yang tertua? | Sejarah Lengkap". Bobo Sport. Dibukak ing 2020-09-11.
  2. "Teknik dasar cara melakukan lari estafet secara lengkap". Bobo Sport. Dibukak ing 2020-09-11.