Ömer Toprak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ömer Toprak
Toprak170727.jpg
Toprak ing Borussia Dortmund taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ömer Toprak
Tanggal lair (1989-07-21) 21 Juli 1989 (umur 30)
Papan lair Ravensburg, Jerman
Dhuwur 1.87 m (6 ft 2 in)
Posisi main Centre back
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 36
Karir nom
1994–2001 TSB Ravensburg
2001–2005 FV Ravensburg
2005–2008 SC Freiburg
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2011 SC Freiburg 68 (4)
2011–2017 Bayer Leverkusen 154 (5)
2017– Borussia Dortmund 13 (0)
Tim nasional
2008 Jerman U19 3 (1)
2011– Turki 26 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 19 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 27 March 2017

Ömer Toprak (miyos 25 Maret 2000) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Turki ingkang main bal minangka bék tengah ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Turki.[1]

Karièr klub[besut | besut sumber]

Toprak miwiti kariripun ing klub TSB Ravensburg ing taun 1994. Ing taun 2001, piyambakipun pindhah dhateng FV Ravensburg. Piyambakipun mlebet ing klub SC Freiburg ing taun 2005. piyambakipun napakasmani kontrak profésionalipun ing musim 2008.[2] Ing musim profésional kapisananipun, Toprak sampun nglampahi 26 tetandhingan liga lan nyithak sekawan gol wekdal Freibrug menangaken 2. Bundesliga.

Karièr internasional[besut | besut sumber]

Piyambakipun kalebet salah satunggalipun skuad tim nasional U-19 Jerman ingkang menangaken Kajuwaraan UEFA U-19 taun 2008. Piyambakipun nyethak setunggal gol ing turnamén kasebat.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ömer Toprak(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  2. [www.badische-zeitung.de/oemer-toprak-spielt-wieder-fuer-den-sc-freiburg "Ömer Toprak spielt wieder für den SC Freiburg"](dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)