Karim Bellarabi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karim Bellarabi
Zenit-Bayer-04 (8).jpg
Katerangan priangga
Tanggal lair (1990-04-08) 8 April 1990 (umur 29)
Papan lair Berlin, Jerman[1]
Dhuwur 1.84 m (6 ft 12 in)
Posisi main Sayap
Katerangan klub
Tim saiki
Bayer Leverkusen
Angka 38
Karir nom
0000–2001 FC Huchting
2001–2007 SV Werder Bremen
2007–2008 FC Oberneuland
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2011 Eintracht Braunschweig 38 (8)
2011–2012 Bayer Leverkusen II 2 (0)
2011– Bayer Leverkusen 18 (1)
Tim nasional
2010–2011 Jerman U-20[2] 4 (1)
2012– Jerman U-21 4 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 02:44, 11 November 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 15:33, 16 October 2012 (UTC)

Karim Bellarabi kuwi juru main bal-balan profèsional Jerman sing lair ndhik Berlin tangal 8 April 1990. Piyambaké saiki main ndhik tim bal-balan Bayer 04 Leverkusen lan main ndhik pérangan ngarep pinggir.[3][4] Bellarabi tau dadi uwong sing nyekel rekor gawé gol paling rikat ndhik Bundesliga Jerman. Ndèk tanggal 23 Agustus 2014 piyambaké gawé gol wektu ngelawan Borussia Dortmund lan golé kuwi digawé wektu isih 9 detik.[5]

Piyambaké lair ndhik Berlin, Jerman nanging bapaké saka ghana lan ibuké asli saka Maroko.[6] Ndèk mangsa bal-balan 2016 iki piyambaké tau arep dituku karo Borussia Dortmund nanging Bayer 04 Leverkusen nolak tawaran kuwi amarga timé sing saiki ora péngin ngadol Bellarabi.[7]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Karim Bellarabi". worldfootball.net. Dijupuk 2 October 2011. 
  2. "Karim Bellarabi" (ing basa German). transfermarkt.de. Dijupuk 4 June 2012. 
  3. "Bellarabi, Karim" (ing basa German). kicker.de. Dijupuk 2 October 2011. 
  4. Profil Karim Bellarabi ing fussballdaten.de
  5. "Leverkusen's Karim Bellarabi records quickest goal ever in Bundesliga history". inside World Soccer. 24 August 2014. Dijupuk 24 October 2014. 
  6. "Le marocain Karim Bellarabi joueura avec Ghana ou le Maroc ?" (ing basa French). Sport-Maroc.com. 15 March 2012. Dijupuk 16 March 2012. 
  7. "Bayer Leverkusen Tolak Tawaran Borussia Dortmund Untuk Karim Bellarabi". www.goal.com. 2 September 2016.