UNICEF

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

UNICEF (United Nations Children's Fund) utawa Dana Bocah-bocah PBB diyasa déning Majelis Umum PBB tanggal 11 Dhésèmber 1946. Markas gedhéné ing Kutha New York, UNICEF mènèhi bantuwan kamanungsan lan perkembangan jangka dawa marang bocah-bocah lan ibuné ing nagara-nagara berkembang. UNICEF arupa agènsi sing didanani kanthi sukarela, mula agènsi iki gumantung marang sumbangan saka pamaréntah lan pribadi. Program-programé nekenaké ing pangembangan pelayanan masarakat kanggo mromosikaké kasehatan lan kasejahtraan bocah-bocah. UNICEF antuk Penghargaan Bedhamèn Nobèl taun 1965.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Martin Luther King, Jr.
Penghargaan Bedhamèn Nobèl
1965
Diganti déning:
René Cassin
(1968)