Daftar medhali pakurmatan PBB

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Pratélan medhali pakurmatan PBB ing ngisor iki awujud pratélan kang ngamot warna-warna medhali pakurmatan kang diwetokaké déning Perserikatan Bangsa-Bangsa, minangka pakurmatan kanggo anggota militèr, pulisi utawa sipil kang mèlu ngayahi tugas sajeroning Misi Dama PBB ing saindhenging jagad.

Jeneng misi PBB kang nganggo tandha * (asterik)ing mburiné nuduhaké yèn Indonésia mèlu ngirim kontingèn wadyabala utawa pengamat sajeroning Misi Damai PBB mau.

  1. MINUGUA Misi PBB ing Guatemala
  2. MINURCA Misi PBB ing Afrika Tengah
  3. MINURSO Misi PBB ing Sahara Kulon
  4. MONUC Misi PBB ing Kongo
  5. ONUB Misi PBB ing Burundi
  6. ONUC* Misi PBB ing Kongo
  7. ONUCA Misi PBB ing Nikaragua
  8. ONUMOZ* Misi PBB ing Mozambik
  9. ONUSAL Misi PBB ing El Salvador
  10. UNAMET / UNTAET Misi PBB ing Timor Leste
  11. UNAMIC* Misi PBB ing Kamboja
  12. UNAMIR Misi PBB ing Rwanda
  13. UNAMID Misi PBB ing Darfur
  14. UNAVEM Misi PBB ing Angola
  15. UNCRO Misi PBB ing Kroasia
  16. UNDOF Misi PBB ing Golan
  17. UNEF Misi PBB ing Timur Tengah
  18. UNEF II* Misi PBB ing Timur Tengah
  19. UNFICYP Misi PBB ing Siprus
  20. UNIFIL Misi PBB ing Libanon
  21. UNIIMOG* Misi PBB ing Iran-Irak
  22. UNIKOM* Misi PBB ing Kuwait
  23. UNHQ Markas Besar PBB
  24. UNMEE Misi PBB ing Ethiopia-Eritrea
  25. UNMIBH* Misi PBB ing Bosnia
  26. UNMIH / UNSMIH / UNTMIH / MIPONUH / MICAH Misi PBB ing Haiti
  27. UNMIK Misi PBB ing Kosovo
  28. UNMIS Misi PBB ing Sudan
  29. UNMOGIP Misi PBB ing Kashmir
  30. UNMOP* Misi PBB ing Prevlaka
  31. UNMOT* Misi PBB ing Tajikistan
  32. UNOCI Misi PBB ing Pasisir Gadhing
  33. UNOMIG* Misi PBB ing Georgia
  34. UNOMIL Misi PBB ing Liberia
  35. UNOMSIL / UNAMSIL* Misi PBB ing Sierra Leon
  36. UNOMUR Misi PBB ing Uganda-Rwanda
  37. UNOSOM* Misi PBB ing Somalia
  38. UNPREDEP* Misi PBB ing Makedonia
  39. UNPROFOR* Misi PBB ing Bosnia
  40. UNPSG* Misi PBB ing Kroasia
  41. UNSSM
  42. UNTAC* Misi PBB ing Kamboja
  43. UNTAES* Misi PBB ing Kroasia
  44. UNTAG* Misi PBB ing Kamboja
  45. UNTEA Misi PBB ing Papua
  46. UNTSO Misi PBB ing Timur Tengah
  47. UNYOM Misi PBB ing Yaman

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]