Urmila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Urmila (Sanskerta: ऊर्मिला; Ūrmilā) ya iku sawijing putri Raja Janaka saka Mithila ing wiracarita Ramayana,. Dhèwèké ya iku adik saka Sita, lan bojone Laksmana, adine Rama. Dhèwèké duwé adhi lanang loro ya iku Anggada lan Dharmaketu (versi liya ngandarake Taksaka lan Citraketu). Miturut salah siji versi Ramayana, nalika Laksmana bebarengan karo Rama nindakaké prosès pambuwangan kang suwéné 14 taun, Urmila dadi edan lan ora sadar. Dhèwèké smaput manèh sawisé Laksmana bali saka pangasingan. Urmila dikenal minangka sawijining sarjana gedhé. Ana pirang-pirang Ramayana kanthi versi béda ngandarake yèn Urmila minangka pelukis kang duwé bakat.

Uga delengen[besut | besut sumber]


Cithakan:Ramayana-stub