Urmila

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Urmila (Sanskerta: ऊर्मिला; Ūrmilā) ya iku sawijing putri Raja Janaka saka Mithila ing wiracarita Ramayana, . Dheweke ya iku adik saka Sita, lan bojone Laksmana, adine Rama. Dheweke nduwèni adhi lanang loro ya iku Anggada lan Dharmaketu (versi liya ngandarake Taksaka lan Citraketu). Miturut salah siji versi Ramayana, nalika Laksmana bebarengan karo Rama nindakake proses pambuwangan kang suwene 14 taun, Urmila dadi edan lan ora sadar. Dheweke smaput manèh sawise Laksmana bali saka pangasingan. Urmila dikenal minangka sawijining sarjana gedhe. Ana pirang-pirang Ramayana kanthi versi beda ngandarake yen Urmila minangka pelukis kang nduwèni bakat.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cithakan:Ramayana-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Urmila&oldid=1024056"