Indrajit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Indrajit
Indrajit jroning wayang kulit purwa
Indrajit jroning wayang kulit purwa
Déwanagari: इन्‍द्रजीत
Jeneng liya: Meganada
Asal: Alengka
Senjata: Brahmastra (Brahma Astra);
Nagapasa
Kamenangan Indrajit. Lukisan miturut mitologi Hindhu, karyanipun Raja Ravi Varma.

Indrajit utawi dipunsebat Megananda utawi Begananda inggih punika putranipun Rahwana, raja Alengka.[1] Indrajit punika salah satunggalipun paraga wayang ingkang gadhah watek antagonis wonten ing wiracarita Ramayana. Panjenenganipun punika putra kapisan lan putra mahkota Karajan Alengka. Wonten ing paprangan ageng ing Alengka, Indrajit nemahi pejah mengsah Laksmana.[1] Miturut vérsi Ramayana, Indrajit punika putranipun Rahwana, raja raseksa ing Praja Alengka kaliyan Mandodari putrinipun Asura Maya. Kacariyos, nalika miyosipun Indrajit dipunsartani swanten bledhèg ingkang ageng. Punika dados pratandha bilih ing salajengipun Indrajit badhé dados kasatriya ageng.

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Indrajit dipuntingali tanggal 7 Mei 2012 Cacad panyuplik: Invalid <ref> tag; name "Internet1" defined multiple times with different content

Pranala njawi[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Indrajit&oldid=983846"