Raghuwangsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Raghuwangsa (Sansekerta: रघुवंश, Raghuvaṃśa) inggih punika puisi epik mawi basa Sansekerta karanganipun Kalidasa ingkang sampun misuwur. Pupuh 19 Raghuwangsa punika nyariyosaken babagan cariyos-cariyos ingkang wonten gandheng cenengipun kaliyan dinasti Raghu, inggih punika kaluwarga Dilipa saha katurunanipun dumugi Agniwarna, kadosta Raghu, Dasarata dan Rama.