Tataka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Tataka ing carita Ramayana (Sanskerta: ततका ; Tatakā) utawa Taraka (Sanskerta: तरका; Tarakā) iku raseksa, anaké yaksa kang jenenge Suketu. Ibuke jenenge Marica. Dhèwèké dikutuk déning Resi Agastya dadi èlèk raine. Dhèwèké urip ing Dandaka ing India Kidul bareng karo anak-anaké. Sawisé gawé rusuh lan ganggu para resi, dhèwèkédipateni déning Rama lan Lesmana saka Ayodya kang mlaku tumuju Sidhasrama bareng Resi Wiswamitra.