Laksmana Rekha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Laksman Rekha (Sansekerta: लक्ष्मण रेखा), wonten ing sawetara versi wiracarita Ramayana, inggih punika garis ingkang mubengi Rama kaliyan Sita wonten ing utan Dandakaranya, sapunika dados péranganing kutha Nashik wonten ing Maharastra. Garis punika dipundamel déning Laksmana. Garis punika gadhah paedah kanggé nglindungi Sita, nalika Laksmana tindak madosi Rama. Sinten kemawn ingkang wonten salebeting garis punika, boten wonten kéwan utawi bebaya ingkang saged bebayani. Ramacharitamanas, India sisih ler, kisah Rama populer nanging boten nyariyosaken Laksmana Rekha wonten ing Kanda Aranya.