Atikaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Wonten salebeting wiracarita Ramayana, Atikaya (Tamil: Atikayan, Melayu: Trikaya, basa Sanskerta: अतिकया; Atikayā) inggih punika putranipun Rahwana kaliyan garwanipun ingkang kaping kalih, inggih punika Danyamalini. Atikaya punika rayinipun Indrajit. Panjenenganipun kiyat sanget. Atikaya sinaos sadaya rahasia ilmu manah. Wonten ing Gunung Kailasha, panjenenganipun lajeng pikantuk senjata illahi saking Dewa Siwa. senjata illahi punika dipun wastani Trisula.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Atikaya&oldid=1013820"