Atikaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wonten salebeting wiracarita Ramayana, Atikaya (Tamil: Atikayan, Melayu: Trikaya, basa Sanskerta: अतिकया; Atikayā) inggih punika putranipun Rahwana kaliyan garwanipun ingkang kaping kalih, inggih punika Danyamalini. Atikaya punika rayinipun Indrajit. Panjenenganipun kiyat sanget. Atikaya sinaos sadaya rahasia ngèlmu manah. Wonten ing Gunung Kailasha, panjenenganipun lajeng pikantuk senjata illahi saking Déwa Siwa. senjata illahi punika dipunwastani Trisula.