Ayodhyakanda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Ayodhyakanda iku kitab kaloro epos Ramayana kang critakake sang Dasarata kang nyerahake karajan déning sang Rama, uga diperangi déning Dèwi Kekayi.Asebab janji warisan karajan kang dijanjikake déning putrane ora bisa di sanggupi.Saha Sang Rama lan Dèwi kekayi sarta Lesmana mingat lan mangkumbara sajeroning alas suwiné 14 taun.Karana Prabu Dasarata tilar donya amarga keranta-ranta ditinggal minggat. Bharata muleh ing Adyodhya lan mimpin amarga ngormati bapané lan neruskae tahta kang wis kalangsung.