Dèwi Kekayi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dèwi Kekayi utawa Dèwi Kaikeyi iku permaisuri nomer katelu saka Raja Dasarata sajeroning Ramayana.Panjenengn dadi salah sijiné wanita kang dikawini Dasarata sawisé nglakoni kekawinan kaping loro déning Saloka lan Sumitra lan duwé katurunan minangka Dèwi Kasolya duwé putra Rama,Dèwi Keyaki duwé putra Bharata lan Dèwi Sumitra duwé putra Lesmana lan Satrugna.Laku utama sajeroning Kekawinan Kekayi karo Dasarata ngasilaké telung katurunan ya iku: Bharata, Satrugna lan Déwi Kawakna.Sajeroning parjanjian ing kaloroné (Kekayi lan Dasarata) sarujuk minangka putra kang lair Kekayi bisa didadèkaké raja.