Mithila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Miturut sastra Hindhu Mithila (Sanskerta: मिथिला, Mithilā) inggih punika kutha krajan karajan Wideha. Kados ingkang dipuncariyosaken wonten salebeting wiracarita Ramayana, kutha punika manggen wonten ing lembah Gangga sisih wétan. Sapunika kalebet laladan Uttar Pradesh saha praja Bihar wonten ing India, sarta kalebet laladan Nepal.