Mithila

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Miturut sastra Hindu Mithila (Sanskerta: मिथिला, Mithilā) inggih punika ibukutha krajaan Wideha. Kados ingkang dipuncariyosaken wonten salebeting wiracarita Ramayana, kutha punika manggen wonten ing lembah Gangga sisih wetan. Sakpunika kalebet laladan Uttar Pradesh saha nagari bagian Bihar wonten ing India, sarta kalebet laladan Nepal.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mithila&oldid=848999"