Mithila

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Miturut sastra Hindu Mithila (Sanskerta: मिथिला, Mithilā) inggih punika kutha krajan krajaan Wideha. Kados ingkang dipuncariyosaken wonten salebeting wiracarita Ramayana, kutha punika manggen wonten ing lembah Gangga sisih wetan. Sapunika kalebet laladan Uttar Pradesh saha nagari bagian Bihar wonten ing India, sarta kalebet laladan Nepal.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mithila&oldid=996376"