Krajan Alengka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Krajan Alengka utawi lanka (Sansekerta: लंका ; "lankā", ateges “pulau”) inggih punika namanipun karajan wonten ing pulau kidul India ingkang dipunprintah kaliyan Raja Rawana utawi Rahwana wonten ing jaman Ramayana. Manawi wonten ing jaman sapunika karajan punika kawéntar kaliyan nama Sri Lanka. Karajan punika dipunbèntèngi kaliyan plato wonten ing antawisipun tigang pucuk redi ingkang kawentar kanthi nama Redi Trikuta utawi Gunung Trikuta. Puncak ingkang paling inggil wonten ing redi punika dipunarani Puncak Adam. Kutha krajan Karajan Alengka wonten ing jaman kuna naté dipunobong déning Hanuman utawi ing Basa Jawi dipunarani Anoman.