Barata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Barata

Barata.
Jeneng miturut basa
Basa Sangskreta भरत, Bharata
Jeneng miturut aksara
Dewanagari
aksara Bali
aksara Jawa

Barata (basa Sangskerta: भरत, Bharata) iku adhiné Rama ing wiracarita Ramayana. Nanging Barata dudu adhi saibu, namung sabapa. Barata putrané Prabu Dasarata lan Dèwi Kekayi. Dhèwèké diadegaké dadi ratu ing Ngayodya kamangka dudu ragil. Banjur dhèwèké diparingi sandhal utawa pādukané Rama supaya ora kuwatir maréntah dadi ratu.