Barata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Barata
[[Gambar:|240px|Barata]]
Barata.
Jeneng miturut basa
Basa Sangskreta भरत, Bharata
Jeneng miturut aksara
Dewanagari
aksara Bali
aksara Jawa

Barata (basa Sangskerta: भरत, Bharata) iku adhiné Rama ing wiracarita Ramayana. Nanging Barata dudu adhi saibu, namung sabapa. Barata putrané Prabu Dasarata lan Dèwi Kekayi. Dhèwèké diadegaké dadi ratu ing Ngayodya kamangka dudu ragil. Banjur dhèwèké diparingi sandhal utawa pādukané Rama supaya ora kuwatir maréntah dadi ratu.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Barata&oldid=804583"