Lawa (Ramayana)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Lawa (basa Sansekerta: लव berarti "partikel", Tamil: இலவன், Melayu: Tilawi, Indonésia: Lawa, Khmer: Jupalaks, Lao: Phra Laos, Thailand: Phra Lop, Telugu: లవుడు) inggih punika putranipun Rama kaliyan Sita, wonten salebeting wiracarita Ramayana. Lawa gadhah sadulur kembar, ingkang asma Kusa. Lawa kaliyan Kusa lair sasampunipun Sita dipunbucal wonten saktengahing utan déning Rama. Wonten ing wekdal punika, Sita saweg hamil tual. Lajeng Sita maanggen wonten griyanipun Walmiki. Wonten panggènan punika, lairipun Lawa kaliyan Kusa.