Sumali

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sumali

Sumali inggih punika raja ing Nagara Alengka. Prabu punika gadhah putra kekalih,ingkang satunggal asmonipun Dèwi Sukesi lan ingkang satunggalipun malih inggih punika Raden Prahasta.Sakderengipun pikantuk cilaka utawi musibah saking imbasnipun "Satra Jendrahayuningrat"' Raden Prahasta ngégadahi pasuryan ingkan bagus (nganthéng).Namung kebrangas wantun nginjén Wisrasa lan Sukesi ingkang nembè nyabarakén dhèning "Sastra Jendrahayuningrat" pramilu punika kebagusan Prahasta dados raksasa.Prabu Sumali sakbadonipun sepuh, ngaturi ing Nagara Alengka kagem wajahnipun inggih punika Dasamuka, putranipun sukesi lan Wisrawa. Banjur Sumali dados pendeta.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sumali&oldid=986721"