Sabari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wonten salebeting wiracarita Ramayana, Sabari (Dewanagari: शबरी; IAST: Shabarī) inggih punika pertapa èstri ingkang gesang minangka sanyasin utawi tiyang ingkang nilaraken kadonyan. Panjenenganipun tiyang èstri ingkang diipunkhususaken pikantuk barokah saking Rama amargi bhaktinipun Sabari dhumateng Rama.