Nila (Ramayana)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Nila
Lukisan Nila versi pewayangan Bali
Lukisan Nila versi pewayangan Bali
Déwanagari: तिल
Jeneng liya: Anila
Golongan: Wanara
Asal: Karajan Kiskenda

Nila (Sanskerta: तिल) utawa Anila (Sanskerta: अतिल) iku paraga ing wiracarita Ramayana. Kanthi cara harafiah jenenge duwé teges "nila" utawa "biru tuwa". Nila ya iku kethèk kang wulune awarna peteng kang mèlu ing sajeroning klompoke Rama nalika prang nglawan Rahwana.