Kethèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kethèk
Monkey batu.jpg
(Macaca fascicularis)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Primata
Subordho: Haplorrhini
Infraordho: Simiiformes
pérangan njero
Familia
Cebidae
Aotidae
Pitheciidae
Atelidae
Cercopithecidae
Monkeysdistributionmap.gif
Approximate worldwide distribution of monkeys.

Kethèk utawa bedhes ing basa Jawa Wétanan, utawa bojog ing basa Osing (lan basa Bali) iku kalebu cacahing primata, nanging béda karo bangsaning orangutan, wau-wau lan bekantan sing ora nduwé buntut. Kethèk nduwé buntut sing dawané bisa pada karo awaké.

Kethek piturut tlatahé dibagi dadi 2 cacah, ya iku :

Kethèk dunia lawas racaké nduwé awak gedhé, yèn dunia anyar awake racaké cilik.

Dasanama[besut | besut sumber]

Kethèk uga diarani bedhes, bojog, wré, wanara.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.