Anggada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Anggada
Anggada
Anggada
Déwanagari: अंगद
Éjaan Sanskerta: Angada
Golongan: Wanara
Asal: Krajan Kiskenda

Anggada iku paraga wayang kang awujud kethèk utawa wanara kanthi wulu abang. Anggada iku putra ontang-antingé Resi Subali, Raja Kethèk ing Krajan Guwakiskenda petilasan saka Maesasura, Lembusura, lan Jathasura, déné ibuné iku widodari kang asma Déwi Tara. Mula ora anèh yèn Anggada sinebut Subaliputra utawa Subalisuta. ning uripe, Anggada ngabdhi marang Prabu Ramawijaya, raja titisan Bathara Wisnu ingkang gadhah tugas numpes angkara murka Prabu Dasamuka raja saka Alengka, Anggada iku urip nganti lakon Rama Nitis.

Lakon-Lakon kang ana Anggada[besut | besut sumber]

Galeri[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anggada&oldid=956956"