Kara (Ramayana)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Kara (Tamil: Karan, Thai: Khorn, Dewanagari: खरा; IAST: Kharā) wonten ing salebeting epos Ramayana, Kara punika raksesa ingkang remen mangsa manungsa. Panjenenganipun punika rayinipun Rahwana, ingkang dipunpejahi Rama saksampunipun irungipun Sarpakenaka dipuntugel. Wonten ing wekdal punika, Laksmana nugel irungipun Sarpakenaka, lajeng Kara mbales kanthi nglawan Laksmana kaliyan Rama. Nanging panjenenganipun kalah déning Rama.