Kara (Ramayana)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kara (Tamil: Karan, Thai: Khorn, Dewanagari: खरा; IAST: Kharā) wonten ing salebeting epos Ramayana, Kara punika raksesa ingkang remen mangsa manungsa. Panjenenganipun punika rayinipun Rahwana, ingkang dipunpejahi Rama saksampunipun irungipun Sarpakenaka dipuntugel. Wonten ing wekdal punika, Laksmana nugel irungipun Sarpakenaka, lajeng Kara mbales kanthi nglawan Laksmana kaliyan Rama. Ananging panjenenganipun kalah déning Rama.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kara_(Ramayana)&oldid=996371"