Kusa (Ramayana)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wonten salabeting Mitologi Hindhu, Kusa (Sansekerta: कुश, Tamil: குசன், Melayu: Gusi, Thai: Mongkut, Khmer:Ramalaks) inggih putranipun Rama kaliyan Sita. Kusa punika sadulur kembar Lawa. Panjenenganipun ugi lair wonten ing utan, saksampunipun Sita dipunbucal déning Rama saking Ayodya. Kusa kaliyan Lawa dipundhidhik saha dipunlatih Walmiki babagan ketrampilan militer.