Sarayu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sarayu (Sarju,.. Dev सरयु saráyu-f, lajeng Dev सरयू. Sarayū-) inggih punika lepen kino ingkang mili wonten ing nagari bageyan India, nun inggih Uttar Pradesh. Wonten salebeting wiracarita Weda kaliyan Ramayana, dipunsebataken menawi lepen punika saestu kino. Lepen punika kawujun ing lepen Karnali (utawi Ghaghara) kaliyan Mahakali (utawi Sharda) wonten ing Kabupaten Bahraich.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sarayu&oldid=996377"