Mandodari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Wonten salebeting epik Hindhu Ramayana, Mandodari (Sansekerta: मंदोदरी Mandodarī, lit "soft-bellied"; Tamil:. Montotari, Indonésia, Jawa kaliyan Sunda: Banondari, Khmer: Mandogiri, Melayu: Mandudaki, Thai: Montho Thewi) inggih punika permaesurinipun Raja Rahwana, raja iblis. Epik Rayamana nyariosaken manawi Mandodari ayu, saleh, saha jujur. Panjenenganipun minangka salah satunggaling pancakanya (gangsal prawan).