Mandodari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Mandodri (Sansekerta: मंदोदरी Mandodarī; Tamil: Montotari, Indonésia, Jawa kaliyan Sunda: Banondari, Khmer: Mandogiri, Melayu: Mandudaki, Thai: Montho Thewi) inggih punika prameswarinipun Raja Rahwana, raja iblis. Èpik Rayamana nyariosaken manawi Mandodari ayu, saleh, saha jujur. Panjenenganipun minangka salah satunggaling pancakanya (gangsal prawan). Mandodari wonten ing salebeting epik Hindhu Ramayana.