Kiskindhakanda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Kiskindhakanda ya iku kitab nomer papat saka Ramayana. Ing kitab iki nyaritakaké Rama kang lagi sedhih amarga Dewi Sita diculik. Banjur Rama lan Lesmana lunga menyang alas ing gunung Resimuka.

Ing kana ana Subali lan Sugriwa kang lagi perang ngrebutake dewi Tara. Sang Sugriwa kalah banjr ngutus Anoman njaluk tulung marang Rama kanggo matèni Subali. Rama nyaguhi banjur Subali mati. Banjur Sugriwa maturnuwun marang Rama kanthi cara ngrewangi nggoleki Dewi Sita.