Aksayakumara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wonten salebeting wiracarita Ramayana, Aksa (Sanskerta: अक्ष; Akṣa), utawi Aksayakumara (Sanskerta: अक्षयकुमार; Akṣayakumāra) utawi Aksakumara inggih punika raksesa, putranipun Rahwana. Panjenenganipun gadhah kapinteran babagan manah kaliyan gelut utawi wonten ing basa Indonésia dipunsebat bertarung. Aksayakumara ugi dipuncariyosaken minangka ksatria ingkang sportif saha boten remen ngremehaken lawan.