Aksayakumara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Wonten salebeting wiracarita Ramayana, Aksa (Sanskerta: अक्ष; Akṣa), utawi Aksayakumara (Sanskerta: अक्षयकुमार; Akṣayakumāra) utawi Aksakumara inggih punika raksesa, putranipun Rahwana. Panjenenganipun gadhah kapinteran babagan manah kaliyan gelut utawi wonten ing basa Indonésia dipunsebat bertarung. Aksayakumara ugi dipuncariyosaken minangka ksatria ingkang sportif saha boten remen ngremehaken lawan.