Prahasta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Prahasta

Prahasta iku paraga wayang lakon Ramayana kang dadi patih ing Alengka. Dhèwèké putrané Sumali, raja Alengka sadurungé Rahwana. Prahasta isih seduluré Dèwi Sukesi.

Ing paprangan lawan prajurit wanara, Prahasta langsung ngoyak Anila. Anila mlayu nganti tekan pinggir alas wates. Ing kono, Anila kepojok. Kebeneran ana tugu kang banjur dienggo ngepruk Prahasta. Tugu iku saka Dèwi Indradi kang banjur salin wujud manèh dadi widodari. Prahasta mati sanalika uga kanthi sirah remuk.

Ing vèrsi India, Prahasta iku anaké Rahwana, lan mati déning Rama.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]