Anila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anila

Anila iku paraga wayang ing lakon Ramayana. Dhèwèké awujud wanara biru tuwa. Yèn mlaku bisa rikat kaya angin. Anila iku senapati andhelane Sugriwa. Anila cinipta déning Bathara Narada saka godhong nokila [1], saéngga wujudé cilik. Anila diangkat dadi patih ing Kiskendha. Ing sajeroning urip, Anila ngabdhike awake marang Prabu Ramawijaya lan didadèkaké patihe.[1] Ing prayudan nyerang Alengka, dhèwèké ngalahake Prahasta kanthi sanjata tugu saka Dewi Indradi. Seka kadadéan iki, Dewi Indradi bali manèh dadi widodari.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b olèh Purwadi (2007), hal 14. Cendrawasih, Sukoharjo.